Dodik nakon obraćanja zapjevao: Ne može nam niko ništa (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u govoru kojeg je održao na Trgu Krajine kritikovao je Savez za promjene zbog njihove “izdajničke” politike na državnom nivou, te naglasio kako niko ne može reći da RS nije država, a na kraju obraćanja je i zapjevao.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Na početku obraćanja Dodik se zahvalio svima koji su došli na Trg Krajine zahvalivši se što vole Republiku Srpsku, prenosi Klix.

“Koliko sam samo puta sam branio RS, kada nikog drugog nije bilo. Ali na nas i sada svi mogu da računaju, čak i oni koji protesuju u parku Mladen Stojanović. Ne želim da se RS posmatra kao prijetnja nekom drugom. Moramo muslimanima reći slijedeće. Znamo da svi muslimani nisu teroristi, hoćemo mir i slobodu, pomozite nam da se oslobodimo terorizma. Srpski narod je dijelio slobodu s drugima, a tako će i biti. Republika Srpska je država, ništa me drugo ne interesuje. branimo je jer branimo slobodu, ne želimo biti predmet progona. U RS-u žive i drugi i drugačiji, ko god poštuje RS, i RS će njega poštovati. Mi poštujemo Dejton, i zato nemojte nas dirati”, naglasio je Dodik u svom obraćanju.

On je kazao kako je izdaja predstavnika Saveza za promjene kada odu u Sarajevo i samo klimaju glavom, ne braneći interese RS-a.

“Izdaja je kad odete u Sarajevo i klimate glavom, a umjesto da kažete da ne može. Izdaja je kad ne smiješ da kažeš da ne navijaš za Srbiju i da voliš Srbiju. Sarajevo ne može biti nadređeno RS-u, jer tamo više nema 150.000 Srba koji su protjerani. Mi smo i nedavno u Banjoj Luci poručili smo da nemamo ništa protiv drugih i drugačijih, ali srpski narod ima dvije države, Srbiju i RS”, zaključio je Dodik, te na kraju zapjevao pjesme “Ne može nam niko ništa” i “Ovo je moja kuća”.

Izvor: Klix.ba

Tagovi:
Autor