Početna  /  Dodik na završnoj tribini SNSD-a u Trebinju: Glasajte za Luku, nemojte mu ostaviti zavadu u kući
Hercegovina Trebinje Vijesti

Dodik na završnoj tribini SNSD-a u Trebinju: Glasajte za Luku, nemojte mu ostaviti zavadu u kući

TREBINJE – „Volim ovaj grad. Ovdje dolazim zato što imam ljubav za njega, za sve vas. Došao sam ovdje večeras specijalno da kažem da je Luka Petrović moj najbolji saradnik i da ima svu moju podršku u kandidaturi za gradonačelnika, jer smo ja i on razgovarali o tome na koji način i šta uraditi da ovom gradu, vama, dobrim ljudima, napravimo preduslove za jednu novu dimenziju njegovog razvoja, za jedan novi prikaz Trebinja, Trebinjaca i šansi koje postoje ovdje“, kazao je večeras u Trebinju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na završnoj tribini SNSD-a povodom predstojećih izbora.

Luka Petrović i Milorad Dodik na završnoj tribini SNSD-a u Trebinju (FOTO: Moja Hercegovina)
Luka Petrović i Milorad Dodik na završnoj tribini SNSD-a u Trebinju (FOTO: Moja Hercegovina)

Dodik je istakao da njegov kandidat Luka Petrović „pored početne nevjerice da bi mogao nešto da uradi na izborima, nije oklijevao da prihvati kandidaturu“.

– To je bila jedna od mojih najvažnijih odluka u posljednje vrijeme. Ne želim ništa loše da pamtim odavde. Ni zatvorena vrata gradske uprave u zadnje četiri godine, a kada sam vidio da su ta vrata zalupljena i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, znao sam sto posto da sam na pravoj strani – kazao je Dodik.

On je dodao da prije četiri godine nije vjerovao i nije očekivao da će SNSD izgubiti izbore u ovom gradu, ali da je dvije godine nakon toga Trebinje vratio povjerenje SNSD-u, te da zato nema razloga da se ovoga 2. oktobra „drukčije kaže nego što se reklo“.

– Ne može se podržati politika koja je vodila Trebinje ka Sarajevu, a udaljavala ga od Banjaluke. Udaljiti Trebinje od Banjaluke ravno je nacionalnoj i narodnoj izdaji – ustvrdio je Dodik.

Dodik je kazao da želi da ovaj grad sine, da osvane u jednom novom svjetlu, da dobije dimenziju koju Trebinjci zaslužuju i pozvao građane da podrže Luku Petrovića u trci za gradonačelnika.

– Glasajte za ove divne ljude, nemojte Luki ostaviti zavadu u kući, treba mu većina zajedno sa našim koalicionim partnerima, treba nam jedinstvo oko Luke – rekao je Dodik.

snsd_centralna1_mh

Na večerašnjoj tribini, Luka Petrović je izrazio uvjerenje da je ovo prvi i posljednji mandat Slavka Vučurevića na mjestu gradonačelnika Trebinja, te uputio brojne kritike na njegov račun.

– Od 2. oktobra nećemo se više stidjeti, a naročito ne na Preobraženje. Pune četiri godine nije ništa radio osim što je pljuvao sve što je sveto, čestito i važno za Republiku Srpsku. U ovom, za četiri godine jednom radnom mjesecu odlazećeg gradonačelnika, neumoljivo se otkrila sva njegova perfidnost i demagogija. Kako može govoriti o siromašnima čovjek koji je rasprodao sve što se u Trebinju moglo prodati? On, kao dokazani kukavica i dezerter, zdušno brine o ratnim veteranima i invalidima rata. Svima je jasno da takva demagogija nema više nikakvog smisla, niti uporišta u narodu – kazao je Petrović.

On je dodao da sa 33 SNSD-ova kandidata i sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom ovaj grad neće biti ništa drugo nego parola „Snažno Trebinje“, te se osvrnuo na sedam tačaka na kojima počiva platforma SNSD-a za predstojeće izbore, pritom ponovo kritikujući Vučurevića.

– Uvidjevši kakvo zlo donosi bahatost vlasti, a sjećate se strašnog zločina nad mladim i nevinim Đerićem i ko je naručilac bio toga zločina, shvatio sam da nam ulaganje u kulturu mora biti od prevashodnog značaja. Kada je riječ o sportu, Slavko Vučurević je uspio što nije niko u ovom gradu, da simbol našeg grada Fudbalski klub ‘Leotar’ dovede na najniže grane u slavnoj istoriji ovog kluba – rekao je Petrović.

Petrović je pozvao birače da „povrate na četiri godine izgubljeni ugled, da vrate Trebinje Trebinjcima, Republici Srpskoj i svakom dobronamjernom čovjeku koji rado dolazi u dolinu mira i ljepote“.

– Idemo u ubjedljivu pobjedu i nijednog sekunda nećemo gubiti dok se ne objave zvanični rezlutati – zaključio je Petrović.

Večerašnjoj završnoj tribini SNSD-a prisustvovali su i predstavnici koalicionih partija iz ovog i susjednih gradova Istočne Hercegovine, zatim predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, ministarke u Vladi RS-a Srebrenka Golić i Nada Tešanović, bivša direktorka Elektroprivrede Srpske Branislava Milekić i aktuelni direktor ovog preduzeća Željko Kovačević i drugi.

Jelena Denda Borjan

144 Shares
144 Shares
144 Shares
Copy link