Početna  /  Dodik na Kočićevom zboru poručio da Republika Srpska ide ka nezavisnosti
Izdvajamo Republika Srpska

Dodik na Kočićevom zboru poručio da Republika Srpska ide ka nezavisnosti

Foto: Siniša Pašalić/Ringier
Republika Srpska ide ka svojoj nezavisnosti. Ona u ovom trenutku možda nije moguća, ali moramo raditi na tome, i ako prestanemo o tome govoriti nećemo postići cilj. Poručio je ovo Milorad Dodik, srpski član predsjedništva BiH, na Kočićevom zboru.

-Nije svijet samo Brisel i SAD, ima u svijetu i drugih sila mi moramo sa svima sarađivati. Nećemo kao papagaji ponavljati ono što Brisel kaže i nećemo slijediti njihove sankcije Rusiji – rekao je Dodik.

On se na početku svog izlaganja zahvalio  gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću i njegovim saradnicima, koji su, kao što je rekao, organizovali zborovanje posvećeno Petru Kočiću i srpskom narodu.

– Kočić je ostavio djelo, koje nas i danas inspiriše. Dobro čitate Kočića, gradonačelniče. Bez otadžbine, govorio je Kočić, nema ni slobode. Danas imamo i jedno i drugo, a kolika će biti naša otadžbina i sloboda, zavisi od nas – rekao je Dodik.

Foto: Siniša Pašalić/Ringier

On je podvukao da i oni “koji misle da sve znaju o Kočiću, mogu ipak nešto novo da nauče”.

– Učestvovao sam u odbrani Republike Srpske i danas je Republika stabilna i to u uslovima nemogućim za opstanak bilo kog entiteta pa i RS. Međunarodne snage od nas traže da se odreknemo svog identiteta, pa i Kočića – rekao je Dodik.

1 Share
1 Share
Copy link