Početna  /  Dodik i Višković u Trebinju: Biće realizovan projekat izgradnje auto-puta prema Višegradu
Izdvajamo Trebinje

Dodik i Višković u Trebinju: Biće realizovan projekat izgradnje auto-puta prema Višegradu

Foto: RTRS
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Radovan Višković sastali su se danas u Trebinju sa rukovodstvom Grada Trebinja.

Na sastanku Dodika i Viškovića sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, njegovim zamjenikom Draženom Boškovićem, te predsjednikom Skupštine grada Dragoslavom Banjkom, između ostalog, bilo je riječi i o putnoj infrastrukturi.

Dodik je rekao da su dogovorili da se realizuje ideja izgradnje auto-puta i brze ceste od Trebinja do Višegrada.

 

– Na nekim dionicama će to biti auto-put, a na nekim brza cesta. Cilj je da se spojimo kod Višegrada na konekciji prema Srbiji i prema Istočnom Sarajevu – pojasnio je Dodik.

Dodik je rekao da je Trebinje uspješna lokalna zajednica predvođena gradonačelnikom i njegovim timom, a da su strateške prioritetne grane energetika, poljoprivreda i turizam pravilno odabrani i da će morati da se prate kroz konkretne planove i organizaciju.

– Ovaj grad će biti otvoren kada se izgradi aerodrom, to je u proceduri, niko nije odustao od toga – rekao je Dodik.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje da će do kraja marta početi izgradnja Bolnice u Trebinju, koja će biti najsavremeniji zdravstveni centar.

Višković je naveo da će u narednim danima biti izdate građevinske dozvole za pripremne radove i očekuje da će do kraja marta početi gradnja tog objekta za koji je rekao da je jedan od najvećih investicija u ovom dijelu Srpske.

U Trebinju će se graditi moderan kongresni centar sa sportskom dvoranom i parkom, izjavio je gradonačelnik Mirko Ćurić.

– Zajednički ćemo nastupiti da se izradi idejni projekat, da dobije podršku Elektroprivrede Republike Srpske i Grada, uz podršku Vlade Republike Srpske – rekao je Ćurić.

Sastanku su prisustvovali i ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoproivrede Savo Minić, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, te ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, kao i generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović.

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap