Subota, 25.01.2020
More

  Dodik: Besmisleno i uvredljivo saopštenje američke ambasade

  Podijeli:

  Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se američki ambasador u BiH Morin Kormak neprincipijelno ponaša i naglasio da odluka Ustavnog suda BiH o neustavnosti 9. januara kao Dana Republike Srpske nikada neće biti sprovedena.

  Foto: Tanjug
  Foto: Tanjug

  – Mogu samo poručiti da su besmislena saopštenja američke ambasade kada slavimo naš dan. Mi poštujemo njihove praznike, mogli bi i oni naše – istakao je Dodik.

  On je rekao da ga ne zanima odluka Ustavnog suda BiH o neustavnosti 9. januara kao Dana Republike Srpske i da nikada neće biti sprovedena.

  – Neka to zna i ambasador SAD i svi oni koji su je naveli da nas baš danas povrijedi time što je napisala da mi kršimo Dejton, da je dolazak premijera Srbije ovdje kršenje Dejtona – naveo je Dodik.

  Prema njegovim riječima, oni su zlonamjerni i protiv Republike Srpske, a američki ambasador neprincipijelno se ponaša u BiH.

  – Ona nema pravo da zadire u bit ovog naroda i nema pravo da nam na taj način drži lekcije. Mi ćemo slaviti 9. januar, američki ambasador neka piše svoje saopštenje – zaključio je Dodik.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI