Početna  /  Dodik: Besmisleno i uvredljivo saopštenje američke ambasade
Republika Srpska

Dodik: Besmisleno i uvredljivo saopštenje američke ambasade

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se američki ambasador u BiH Morin Kormak neprincipijelno ponaša i naglasio da odluka Ustavnog suda BiH o neustavnosti 9. januara kao Dana Republike Srpske nikada neće biti sprovedena.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

– Mogu samo poručiti da su besmislena saopštenja američke ambasade kada slavimo naš dan. Mi poštujemo njihove praznike, mogli bi i oni naše – istakao je Dodik.

On je rekao da ga ne zanima odluka Ustavnog suda BiH o neustavnosti 9. januara kao Dana Republike Srpske i da nikada neće biti sprovedena.

– Neka to zna i ambasador SAD i svi oni koji su je naveli da nas baš danas povrijedi time što je napisala da mi kršimo Dejton, da je dolazak premijera Srbije ovdje kršenje Dejtona – naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, oni su zlonamjerni i protiv Republike Srpske, a američki ambasador neprincipijelno se ponaša u BiH.

– Ona nema pravo da zadire u bit ovog naroda i nema pravo da nam na taj način drži lekcije. Mi ćemo slaviti 9. januar, američki ambasador neka piše svoje saopštenje – zaključio je Dodik.

0 Shares
0 Shares
Copy link