Početna  /  Defileom gimnazijalaca počele maturske svečanosti u Trebinju (FOTO)
Hercegovina

Defileom gimnazijalaca počele maturske svečanosti u Trebinju (FOTO)

TREBINJE – Svečanim defileom maturanata trebinjske Gimnazije “Jovan Dučić” večeras su počele maturske svečanosti u Trebinju.

Svečani defile trebinjskih gimnazijalaca (FOTO: Moja Hercegovina)

Svečanost je počela polaganjem cvijeća na spomenik trebinjskom pjesniku Jovanu Dučiću, a čast da predvodi maturantsku kolonu imala je Katarina Zec koja je ponijela titulu učenika generacije.

Katarina je ovom prilikom istakla da je veoma ponosna što je proglašena za đaka generacije, te dodala da iza toga stoji veliki rad i trud.

– Ovo su bile najljepše četiri godine u mom životu, sve je bilo divno, kao i druženje sa mojim drugarima. Hvala profesorima koju su nam pružali podršku i naučili nas kako da postanemo pravi ljudi – kazala je Zec i otkrila da planira da upiše medicinski ili elektrotehnički fakultet.

Katarina Zec, druga s lijeva na desno (FOTO: Moja Hercegovina)

Prema riječima Miša Pešića, direktora Gimnazije “Jovan Dučić”, ove godine iz gimnazijskih klupa izašla su 94 učenika iz ukupno četiri odjeljenja. Ova generacija je, kaže, ostvarila veoma dobre rezultate na mnogim poljima.

– Tako je ovogodišnja učenica generacije republički prvak iz fizike, tu je dosta učenika koji su osvajači raznih školskih takmičenja, konkursa i slično – istakao je Pešić za “Moju Hercegovinu”.

Mišo Pešić (FOTO: Moja Hercegovina)

Svečani defile maturanata krenuo je od spomenika Dučiću, preko mosta Iva Andrića, do hotela “Leotar” gdje će proslaviti svoje matursko veče. I ovogodišnji defile ulicama Trebinja ispratio je veliki broj njihovih sugrađana.

Pogledajte kako su izgledali maturanti:

Jelena Denda Borjan

414 Shares
414 Shares
414 Shares
Copy link