Početna  /  Dako Pikula ima psihijatrijskih poremećaja, ali je sposoban da prati suđenje
Hercegovina Republika Srpska Trebinje

Dako Pikula ima psihijatrijskih poremećaja, ali je sposoban da prati suđenje

BANJALUKA, TREBINJE – Dako Pikula (29), optužen da je naručio ubistvo trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (25), ima psihijatrijskih poremećaja, ali je sposoban da prati suđenje.

pikula-sudjenje-ubistvo

Ovo je, kako saznaje EuroBlic, suština psihijatrijskog vještačenja Pikule obavljenog po naredbi Okružnog suda u Banjaluci i koje će biti zvanično objavljeno na nastavku suđenja 12. septembra, prenosi RTRS.

Izvor lica blizak pravosuđu otkriva da Pikula na sve moguće načine pokušava da osujeti nastavak suđenja, pa je tako zatražio i izuzeće svog advokata Milorada Ivoševića, što je banjalučki sud odbio.

– Ovaj zahtjev Pikule iznenadio je sve koji su uključeni u ovaj slučaj, a postavlja se pitanje kako advokat Ivošević sada uopšte može braniti klijenta koji je tražio njegovo izuzeće, i to samo nekoliko dana nakon što je u sudnici Pikula govorio da sa advokatom nema problema – naveo je izvor.

Sudsko vijeće je na posljednjem ročištu u avgustu u samo dva dana promijenilo mišljenje pa je nakon početnog odbijanja ipak prihvatilo zahtjev odbrane da bude urađeno psihijatrijsko vještačenje Pikule.

Vijeće je svoj stav objasnilo riječima, da je Pikula “drugačiji nego prije”, te da u KPZ koristi jaku terapiju. Dopis KPZ Banjaluka upućen sudu otkrio je da Dako Pikula osim jake terapije, “u posljednje vrijeme ima neprimjerene i sulude ideje, te nepovezane priče”.

Republičko tužilaštvo tereti Pikulu da je naručio ubistvo Đerića, koje je, prema optužnici, 24. maja prošle godine počinio optuženi Miljan Ratković (29).

Automatsku pušku kojom je mučki ubijen Đerić i koja do danas nije nađena sakrio je optuženi Radovan Andrić (19).

Sudski proces protiv Daka Pikule i saučesnika prebačen je iz Trebinja u Banjaluku, jer je optuženi Pikula sin sudije trebinjskog Okružnog suda Milosava Pikule.

12 Shares
12 Shares
Copy link