Početna  /  Dačić: Fond za Zapadni Balkan služiće zbližavanju građana
Crna Gora Hrvatska Srbija

Dačić: Fond za Zapadni Balkan služiće zbližavanju građana

Prva konferencija ministara inostranih poslova Fonda za zapadni Balkan održana je juče na Bledu, čime je i zvanično počeo da funkcioniše fond koji će imati ključnu ulogu u povezivanju regiona u raznim oblastima.

Ivica Dačić (Foto: Tanjug)

Na prvoj konferenciji učestvovao je i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, a šef srpske diplomatije Ivica Dačić je u obraćanju naglasio da taj projekat predstavlja pionirski poduhvat.

“Prvi put u novijoj istoriji našeg regiona, kao ministri spoljnih poslova novom regionalnom institucijom otvaramo put saradnji civilnog društva u domenu kulture, naučnoj i istraživačkoj oblasti, razmeni mladih i jačanju održivog razvoja” istakao je Dačić i ocijenio da politička volja za pomirenje u regionu postoji i da je potkrijepljena jasnim stavovima građana koji žele bolji život.

Crnadak je učestvovao na neformalnom sastanku ministara inostranih poslova zemalja Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, koji je održan na marginama foruma i potvrdio kandidaturu BiH za predsjedavanje tom tijelu od 1. jula 2018. godine.

4 Shares
4 Shares
Copy link