Početna  /  Cvijanović: Vlada razgovara sa distributerima o pojeftinjenju goriva
Republika Srpska

Cvijanović: Vlada razgovara sa distributerima o pojeftinjenju goriva

 Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da predstavnici Vlade razgovaraju sa distributerima nafte i naftnih derivata u Srpskoj kako bi na njih uticali da snize cijene goriva.

“Mogli ste vidjeti da su takvu opredjeljenost pokazali i distributeri u Federaciji BiH i Srpskoj i jedan dogovor je već postignut juče”, rekla je Cvijanovićeva i dodala da nije realno da svako postavlja zahtjeve o cijeni goriva.

Cvijanovićeva je naglasila da je zadatak Vlade da utvrdi kad i kako može postupati u skladu sa zakonom, ali da za sve druge aktivnosti dijalog treba da se vodi sa svima koji mogu da obave posao.

“Gorivo jeste skupo i nikome nije milo da su cijene povećane, ali, sjećate se perioda prije nekoliko godina kada je ta cijene goriva bila viša nego sada, pa nismo imali ovakvu situaciju i blokade saobraćaja”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Cvijanovićeva je naglasila da će biti sankcionisani svi koji blokiraju život građanima, koji, takođe, ne vole što je gorivo poskupjelo, ali ne žele ni da budu blokirani.

“Takvo ponašanje se ne može tolerisati. Imali smo ružne slike prethodnih dana. To nisu slike koje žele građani ni Banjaluke ni Republike Srpske. Građani žele da institucije rade svoj posao i intervenišu gdje god je moguće da bi uslovi života bili lakši”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da Vlada interveniše tako što dogovara snižavanje cijena, ali i istakla da u ovoj situaciji svi moraju biti realni.

S druge strane, niko ne smije blokirati normalan život i funkcionisanje ni grada, ni bilo kojeg čovjeka samo zato što je to odlučio”, poručila je Cvijanovićeva.

0 Shares
0 Shares
Copy link