Početna  /  Cvijanović: Trebinje nema pravo na grešku, 2012. godine se desio kvar
Hercegovina Trebinje

Cvijanović: Trebinje nema pravo na grešku, 2012. godine se desio kvar

TREBINjE – Kandidat SNSD-a i koalicije Luka Petrović je imperativ za Trebinje, uvjerena je predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je večeras govorila na javnoj tribini SNSD-a i koalicionih partnera u trebinjskom naselju Tini.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Predsjednica Vlade RS je kazala da je tim SNSD-a na čelu sa Lukom Petrovićem pobjednički, te da je Trebinju potrebna “kopča sa Vladom i institucijama Republike Srpske”.

Cvijanović smatra da je Trebinje izborom Slavka Vučurevića načinilo veliku grešku, koju jedino SNSD može popraviti.

“Kada me pitaju – pa šta bi prije četiri godine, ja im kažem – pa mali kvar, incident. Vratićemo se na one staze kojima smo ranije hodali. Sa SNSD-om izvućemo Trebinje iz ovoga blata, jer Trebinje nema prava na još jednu grešku. Kao što Vlada RS nije ništa bez vas, tako ni načelnik nije ništa ako nema snažan tim. Morate da izaberete ove dobre ljude ovdje koji će podržati Luku Petrovića. Mi želimo Trebinje koje će praviti nova radna mjesta i da zaboravimo i izbrišemo grešku koja je vas strefila”, poručila je Cvijanović.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Dodala je kako je Trebinje jako važan grad za Republiku Srpsku, te kako njime sada upravljaju bahatost i sila.

SNSD-ov kadnidat za gradonačelnika Trebinja Luka Petrović rekao je okupljenim građanima kako je njegova pobjeda izvijesna, ali se samo čeka “odlučujući zvižduk”.

On je ocijenio da je Trebinje “podvojen i amputiran grad”, a glavni krivac za to, prema njegovom mišljenju je aktuelna gradska vlast.

“Ovo je posvađan grad sa svima osim sa svojim odbornicima koji prate gradonačelnika i koji očekuju lične benefite. Mi ne želimo lične benefite, mi hoćemo opšti interes, i to ćete prepoznati. Važno nam je da radimo u svim oblastima. U tome će nam pomoći premijerka Željka Cvijanović, novca nam neće faliti, imamo ministra finansija Tegeltiju koji će nam pomoći da realizujemo sve zacrtane projekte”, poručio je Petrović.

U svom govoru on je okrivio gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića za navodne loše odnose sa Banjalukom i Beogradom.

“Nakupovao je sebi audi, stan u Beogradu i Novom Sadu, zaposlio svoju svu porodicu i porodice svojih odbornika, i taj čestiti i pošteni Trebinjac drži slovo o socijalnoj politici, borcima, invalidima, pljački i nošenju para u Banjaluku. Nema programa, nema pomoći pojedincu, porodici, mjesnoj zajednici i ovom gradu. To moramo znati i reći ljudima koji su u zabludi i žele da mu daju glas”, rekao je Petrović.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Šef kluba odbornika SNSD-a u trebinjskoj Skupštini i ponovni kandidat za odbornika Zdravko Butulija u svom obraćanju rekao je da se Trebinje u narednom periodu neće “crveniti”, ali da će biti obojeno crvenom bojom, jer će pobijediti SNSD i koalicioni partneri.

“Slavko Vučurević je 2008. godine izabran je za odbornika, i bio je prilično pitom. Tada je PDP bio u koaliciji sa SNSD-om na republičkom nivou, a Slavko Vučurević primao naknadu sa tačno devet mjesta – kao rukovodilac fonda PIO, kao odbornik i bio je član sedam upravnih i nadzornih odbora, od čega je jedno u Elektrohercegovini, u njemu mrskom energetskom sektoru. Tada nije bio opozicionar i borac za socijalnu pravdu i jednakost, kakvim se danas predstavlja”, rekao je Butulija.

Nosilac odborničke liste SNSD-a Gordan Mišeljić rekao je da je siguran u pobjedu svog tima.

“U susretima sa brojnim domaćinima Tine, Polica, Gučine, Petrova polja, Pridvoraca i drugih mjesnih zajednica shvatio sam jedno – moramo biti strpljivi i imati povjerenje jedni u druge. I timski moramo rješavati sve probleme. Mi zato imamo snagu i volju, samo nam treba povjerenje naših sugrađana”, istakao je Mišeljić.

Na večerašnjoj tribini govorio je i bivši gradonačelnik Trebinja Dobroslav Ćuk, predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Rajko Ćapin, Đoko Tarana iz PUP-a, radikal Slaviša Grkavac, Mijat Šarović iz Ujedinjene Srpske, te Petar Ivanković iz DNS-a.

Večerašnjoj tribini prisustvovao je i ministar finasija u Vladi RS Zoran Tegeltija.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link