Početna  /  Ćurić predložio Odluku kojom bi se usvojila nabavka reflektora u iznosu od 2,2 miliona KM pa istu poništio nazvavši je neprimjereno visokom?!
Izdvajamo Trebinje

Ćurić predložio Odluku kojom bi se usvojila nabavka reflektora u iznosu od 2,2 miliona KM pa istu poništio nazvavši je neprimjereno visokom?!

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, tokom današnjeg zasjedanja Skupštine Grada Trebinja odgovarajući na odborničko pitanje Luke Petrovića, šefa odborničkog kluba SNSD-a da li je za Grad Trebinje prihvatljiva ponuda za nabavku i postavljanje reflektora na stadionu Police, rekao da je ponuda apsolutno neprihvatljiva te da će ista biti odbijena. Odluka o izmjeni Odluke o načinu finansiranja nabavke reflektora na stadionu Police u Trebinju naći će se pred odbornicima tokom današnjeg zasijedanja, a zanimljivo da je ovaj prijedlog Odluke kao predlagač potpisao upravo Ćurić. Podsjećamo da su na juče održanoj konferenciji za novinare pokreta ”Za pravdu i red” pozvali gradonačelnika Trebinja da povuče ovu Odluku koju su nazvali apsolutno netransparentnom i štetnom.

Ponuda za nabavku i ugradnju reflektora na stadionu Police u Trebinju bila je jedina koja je pristigla, a ponuđač je firma ”Herc gradnja”. Iako se Odluka o izmjeni Odluke o nabavci reflektora na stadionu Police u Trebinju našla na Dnevnom redu današnje, 13. redovne sjednice Skupštine Grada Trebinja, ona, po svemu sudeći, neće biti izglasana. Ovo je danas saopštio prvi čovjek Grada Trebinja, Mirko Ćurić. On je pristiglu ponudu nazvao neprihvatljivom i značajno većom od sredstava predviđenih za ovu investiciju.

“Želimo da dođemo do cijene koju možemo da finansiramo kako smo i predvidjeli, ali, isto tako, nećemo da dozvolimo da Leotar izgubi licencu za nastup u Premijer ligi. Imamo sporazum sa Fudbalskim savezom BiH i to ćemo ispoštovati.” – rekao je Mirko Ćurić.

Đorđe Vučinić, šef odborničkog kluba ”Za pravdu i red” je na konferenciji za novinare na temu sporne nabavke reflektora iznio svoja saznanja o nabavci reflektora na stadionu skoro identičnih dimenzija u Posušju, navodeći da je ova nabavka u zapadnohercegovačkoj opštini jeftinija za preko pola miliona KM od sredstava planiranih posljednjom ponudom koju je dobio Grad Trebinje.

Igor Svrdlin

 

 

2 Shares
Copy link
Powered by Social Snap