Početna  /  Čubrilović u Trebinju: Podržaćemo sve projekte značajne za ovaj grad
Hercegovina

Čubrilović u Trebinju: Podržaćemo sve projekte značajne za ovaj grad

TREBINjE – Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) u potpunosti podržava projekte koji su u službi razvoja Trebinja, jer to automatski znači razvoj Republike Srpske, rekao je danas u Trebinju predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Nedeljko Čubrilović (Foto: Moja Hercegovina)
Nedeljko Čubrilović (Foto: Moja Hercegovina)

Čubrilović se u Gradskoj upravi sastao sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem i tom prilikom izrazio uvjerenje da će iznaći način za podršku svim projektima u Trebinju.

“Ova ekipa u Trebinju je sasvim svjesna situacije u kojoj se ovaj grad nalazi i svjesna je mogućnosti šta to Grad Trebinje može da učini. Naće se način da se značajni projekti podrže finansijski, da li kroz garancije kreditnih linija ili kroz neku stavku u samom budžetu RS, to ćemo vidjeti. Podrška od institucija RS će biti tu u potpunosti i u cjelosti”, uvjerava Čubrilović.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istakao je da je jedan od trenutno najbitnijih projekata gradska obilazica, te da u tom slučaju računa na podršku Vlade Republike Srpske i Javnog preduzeća Putevi RS.

Luka Petrović (Foto: Moja Hercegovina)
Luka Petrović (Foto: Moja Hercegovina)

„Mi smo Čubrilovića upoznali sa aktivnostima koje smo preuzeli na sanaciji štete nastale zbog prethodne vlasti, prije svega mislim na nedostatak sredstava u budžetu i višak zaposlenih. Najavili smo mu najvažniju investiciju – obilaznicu, a u sklopu toga će se praviti investiciona konferencija na kojoj ćemo prezentovati sve potencijale oko obilaznice i načine za otvaranje novih radnih mjesta i širenje postojećeg realnog sektora”, rekao je Petrović.

Predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske danas je razgovarao i sa rukovodstvom Regulatorne komisije za energetiku u Trebinju, a dvodnevnu posjetu Hercegovini završiće posjetom bilećkoj mljekari “Pađeni”.

Nikolija Bjelica