Početna  /  Crnadak: Presuda Oriću loša i turobna poruka
Federacija BiH Republika Srpska

Crnadak: Presuda Oriću loša i turobna poruka

SARAJEVO – Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da je presudom Naseru Oriću poslana loša i turobna poruka.

Igor Crnadak (Foto: Moja Hercegovina)

“Kada je u pitanju presuda Naseru Oriću mislim da je poslana jedna loša i turobna poruku. Pravosuđe osim što ne uspjeva da dođe do velikih procesa i suđenja, nema snage da završi predmet”, kazao je Crnadak za televiziju “N1”.

On je dodao da u Republici Srpskoj ne postoji osjećaj da je Sud spreman da sudi onima koji su činili zločine na bošnjačkoj strani.

“Ja govorim o jednom ambijentu koji vlada. Dođite u Republiku Srpsku i popričajte sa ljudima, uopšte ne postoji osjećaj da je Sud spreman da sudi onima koji su činili zločine na bošnjačkoj strani. Neću ulaziti u konkretne predmete niti davati komentare na presude, govorim o opštem ambijentu a posljednja presuda je doprinijela tome”, istakao je Crnadak.

Crnadak je rekao da su problemi u bh. pravosuđu posebno kada je riječ o predmetima ratnih zločina.

“Vi znate, dobro je poznat stav PDP-a. Smatramo da su veliki problemi u pravosuđu, prije svega kada je pitanju proces u predmetima ratnih zločina. Mi smatramo da se rješenje treba tražiti na druge načine”, rekao je Crnadak za “N1”.

0 Shares
0 Shares
Copy link