Početna  /  Crnadak: Pojeftinjenje lijekova je ispunjenje našeg obećanja
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska

Crnadak: Pojeftinjenje lijekova je ispunjenje našeg obećanja

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da danas da će uraditi sve da procedure u vezi sa pojeftinjenjem lijekova budu što kraće i da Pravilnik o kontroli cijena lijekova bude što prije potvrđen u Savjetu ministara BiH.

Igor Crnadak (Foto: Moja Hercegovina)
Igor Crnadak (Foto: Moja Hercegovina)

“Vijest o pojeftinjenju lijekova je jedna od ljepših koju su građani mogli čuti u posljednje vrijeme i u PDP-u smo ponosni što je to ispunjenje našeg obećanja koje smo dali prilikom formiranja Savjeta ministara BiH. To je važno i za zdravstvene ustanove, a posebno za građane koji su u teškoj ekonomskoj situaciji”, rekao je Crnadak, koji je i potpredsjednik PDP-a na stranačkoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je ocijenio kao neiskrenu izjavu poslanika SNSD-a u parlamentu BiH Lazara Prodanovića da je to smanjenje trebalo da bude veće i istakao da SNSD imao priliku da usvoji ovakav pravilnik.

Crnadak je pozvao inspektore koji će kontrolisati nove cijene lijekova da budu maksimalno angažovani na tom poslu jer je riječ o “ekstra profitu koji će nestati”.

Stručni savjet Agencije za lijekove BiH postigao je 4. novembra dogovor o Pravilniku o kontroli cijene lijekova na osnovu kojeg bi u BiH trebalo da budu snižene cijene lijekova i ostvarene uštede na godišnjem nivou od 50 miliona KM ili 10 odsto.

Crnadak je pozvao Tužilaštvo BiH da se sada, nakon smjena, angažuje na predmetima krupne korupcije za koje se sumnja da su u njih umiješana lica iz vrha politike i vlasti.

0 Shares
0 Shares
Copy link