Početna  /  Čović na sastanku s Petrovićem: Vrijeme je da se gleda u budućnost
Hercegovina

Čović na sastanku s Petrovićem: Vrijeme je da se gleda u budućnost

TREBINJE – Na sastanku u Gradskoj upravi gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović razgovarali su o ulozi grada Trebinja u ovom dijelu regiona i o rješenjima za poboljšanje statusa Trebinja u odnosima prema Mostaru i Dubrovniku.

“Zadovoljstvo mi je da smo mogli da prezentujemo viziju Trebinja u budućnosti kao i šta sve radimo, šta sve hoćemo da uradimo, da smo mlada ekipa koja hoće da bude prava tačka u ovom regionu gdje će biti centar turizma, dobrih ideja, realizacije dobrih ideja i sigurno da će gospodin Dragan Čović kroz Predsjedništvo i kroz mandat koji traje pomoći u onoj mjeri u kojoj to bude potrebno za grad Trebinje. Razmijenili smo ideje kako poboljšati odnose u regiji i što će biti na dobrobit svih, kako bi resursi  Trebinja bili u potpunosti transparentno prikazani u regionu”, rekao je gradonačelnik Petrović novinarima nakon sastanka sa Čovićem.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je da mu je drago da su mogli  da razgovaraju o tome kako Trebinje učiniti još ugodnijim mjestom za život. Čović se osvrnuo i na  političke i ekonomske odnose Trebinja i Dubrovnika, rekavši da je vrijeme da se problemi iz prošlosti ostave tamo, te da se gleda u budućnost.

“Stalo je svima nama da stvorimo jednu normalnu klimu koja će probleme iz prošlosti koliko god oni bili nedavni ili davni ostaviti za istoriju, a jednostavno otvoriti karte za mlade ljude, za budućnost. Vrata Dubrovnika prema kontinentu su otvorena upravo preko Trebinja, tako da tu će trebati malo pažnje u narednim mjesecima da svi sagledamo i ostavimo iza sebe ono vrijeme. Ono se neće zaboraviti, ali da ga ostavimo iza sebe i nastavimo živjeti”, izjavio je Dragan Čović.

Nakon sastanka Čović i Petrović će prisustvovati otvaranju prodajnog centra “Vokel”, vodeće firme u BiH koja se bavi prodajom materijala za vodovodne instalacije, keramiku i sanitarije.

Milena Koprivica

0 Shares
0 Shares
Copy link