Početna  /  CIK obradio biračka mjesta u Trebinju: Pogledajte kako će izgledati trebinjska Skupština
Hercegovina Trebinje

CIK obradio biračka mjesta u Trebinju: Pogledajte kako će izgledati trebinjska Skupština

TREBINjE – Centralna izborna komisija (CIK) BiH obradila je sva 43 biračka mjesta u Trebinju, te objavila preliminarne i nezvanične rezultate lokalnih izbora.

trebinje_ulica

Još uvijek nisu obrađeni glasovi iz inostranstva, listići mobilnih timova, te glasovi onih koji su glasali u odsustvu.

Kandidat SNSD-a i koalicije Luka Petrović u trci za gradonačelnika dobio je podršku 10. 720 birača, odnosno 57,40 posto ukupnih glasova. Kandidata Saveza za promjene Slavka Vučurevića podržalo je 7. 955 birača, tj. 42, 60 posto.

Nevažećih listića je bilo 979.

Izvijesno je da će SNSD i koalicioni partneri imati apsolutnu većinu, pa će Petrović moći nesmetano da radi.

U trebinjskoj skupštini sjediće 12 odbornika iz SNSD-a, a prema sadašnjim pokazateljima to su:  Gordan Mišeljić, Vaso Mijanović, Ljubica Miljanović, Mirko Ćurić, Milutin Mastilović, Srđan Simović, Dragoslav Banjak, Zdravko Butulija, Milica Ijačić, Miodrag Batinić, Dobroslav Ćuk i Željko Vučurević.

Nosilac liste Gordan Mišeljić osvojio je rekordnih 3.683 glasova.

Poslije SNSD-a najviše mandata osvojila je Partija demokratskog progresa (PDP) u kojoj su građanima najinteresantiji bili Ljubiša Krunić, sa osvojena 1.473 glasa, zatim Lazar Vučković, Saša Borjan, te Nenad Šarenac i Zdravko Kašiković.

U odborničke klupe će i četiri odbornika SDS-a: Vidomir Begenišić, Dušan Kovač, Branko Butilija i Slobodan Prtilo. Budući da je Butulija narodni poslanik u Narodnoj Skupštini RS, vjerovatno je da će mandat ustupititi sljedećem na listi, a u konkurenciji su, sa približnim brojem glasova Mirjana Ratković i Borivoje Ninković.

Dva mandata pripala su DNS-u, koga će predstavljati Petar Ivanković i Bojan Šapurić.

Socijalistička partija imaće dva odbornika – Rajka Ćapina i Gorana Vukoja.

Po jedan mandat osvojili su Ujedinjena Srpska koju će predstavljati Milan Janković, potom Pokret za Trebinje čiji je odbornik Momčilo Bodiroga, dok će se za penzionere boriti odbornik PUP-a Đoko Tarana.

Nacionalne manjine u ovom skupštinskom sastavu zastupaće Milka Butulija.

Treba imati u vidu da CIK nije obradio glasove mobilnog tima i glasove koji stižu putem pošte, a koji bi mogli donijeti promjenu u broju mandata za PDP.

Nikolija Bjelica

1 Share
1 Share
Copy link