Subota, 18.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Četiri zemljotresa sinoć potresla Hrvatsku i Srbiju

  Podijeli:

  Četiri manja, ali osjetna zemljotresa potresla su regiju, prvenstveno Hrvatsku i Srbiju, prenosi Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

  Foto: Moja Hercegovina

  Prvo podrhtavanje zabilježeno je u 22:40 sati kada je zemljotres jačine 3,1 stepen prema Rihterovoj skali na dubini od dva kilometra pogodio okolinu Rijeke. Epicentar se nalazio 18 kilometara jugoistočno od grada.

  Na lokaciji 18 kilometara sjeveroistočno od Rijeke jutros u 1:20 sati dogodio se još jedan zemljotres jačine 2,3 stepena. Sličan zemljotres zabilježen je i u 3:20 sati, a njegova jačina iznosila je 2,4 stepena prema Rihterovoj skali, s epicentrom na oko 20 kilometara jugoistočno od Rijeke.

  Zemljotres na području Srbije desio se na oko 40 kilometara istočno od Beograda. Jačina je iznosila 3,5 stepeni prema Rihterovoj skali.

  Ovo je još jedan manji niz zemljotresa koji potresaju regiju. Podsjećamo, tri zemljotresa jačine između 2,4 i 3,2 stepena potresla su u utorak Sarajevo, istočnu Hercegovinu i Pelješac.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI