Početna  /  Čavić o podršci trebinjskog NDP-a Petroviću: Onima koji su ga podržali bolje je da sami odu iz stranke
Hercegovina Trebinje Vijesti

Čavić o podršci trebinjskog NDP-a Petroviću: Onima koji su ga podržali bolje je da sami odu iz stranke

TREBINJE, BANJALUKA – Iako je predsjednik NDP-a dobio podršku Saveza za promjene za svoju kandidaturu u Banjaluci, nosilac liste ove stranke u Trebinju Slobodan Šaraba prije nekoliko dana pružio je otvorenu podršku kandidatu SNSD-a Luki Petroviću za gradonačelnika ovog grada. U reagovanju za „Moju Hercegovinu“ Čavić je najprije pokazao nezainteresovanost za dešavanja u njegovom odboru u Trebinju, zatim obećao da će raspustiti ovaj odbor ako se dokaže da je Šaraba podržao Petrovića, da bi na kraju prestao da odgovara na naše pozive.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Ostavku na mjesto predsjednika trebinjskog NDP-a Šaraba je podnio u julu, a Čavić je tada rekao da je time problem u ovom odboru stranke riješen.

Nakon Šarabine izjave da će podržati kandidata SNSD-a u Trebinju, pozvali smo Čavića za izjavu. On je prvo rekao da ne vjeruje da je Šaraba tako postupio i dodao da ga „pustimo na miru, jer on vodi kampanju u Banjaluci i nema vremena da se bavi takvim stvarima“.

Nakon toga, Čavić nas je pozvao i rekao da je pozvao Šarabu, te da mu je on kazao da navodi o podršci Petroviću nisu istiniti. Na naše ponovno insistiranje da nemamo razloga da izmišljamo Šarabine izjave, Čavić je rekao da „ako NDP u Trebinju zaista bude saopštio da podržava Petrovića, to više neće biti NDP, jer će biti raspušten“.

Odmah da znate, ne dolazi u obzir nikakva podrška Luki Petroviću, kandidatu SNSD-a. Ja sam danas razgovarao sa Šarabom i rekao sam mu potpuno jasno da ne dolazi u obzir podrška kandidatu SNSD-a. Mi to nigdje ne radimo u cijeloj republici, nećemo ni u Trebinju. Nema govora. Pozabavićemo se time narednih dana na predsjedništvu NDP-a. O podršci Luki Petroviću i SNSD-u nema govora. Ako to pokušaju da urade, svi ti koji rizikuju da povuku takve poteze, bolje je da odmah odu sami, jer će biti izbačeni iz stranke – rekao je Čavić za „Moju Hercegovinu“.

On je insistirao da mu pošaljemo audio snimak sa preskonferencije na kojoj je Šaraba dao navedenu izjavu i obećao da će nam, nakon što presluša snimak, reći šta će uraditi po ovom pitanju. Međutim, Čavić već tri dana ne odgovara na naše pozive, pa smo ostali bez odgovora šta će se tačno desiti sa trebinjskim NDP-om.

Podjsećanja radi, zbog nepravovremenog Čavićevog reagovanja na ranije Šarabine istupe u kojima je navodio da neće podržati Slavka Vučurevića, istekli su rokovi CIK-a i Šaraba je ostao nosilac liste trebinjskog NDP-a u Trebinju. Čavić je tada rekao da “ne vidi problem u tome”.

Dok Čavić odluči šta će biti sa njegovim odborom u Trebinju, ova stranka već je svoje plakate nalijepila uz plakate SNSD-a u ovom gradu.

plakati_snsd_ndp

Jelena Denda

0 Shares
0 Shares
Copy link