Početna  /  Bošnjaci će bojkotovati izbore u Stocu
Hercegovina

Bošnjaci će bojkotovati izbore u Stocu

STOLAC – Nakon što je sinoć, na hitnoj sjednici Centralne izbore komisije (CIK) BiH, odlučeno da će ponovljeni izbori biti održani u Stocu 19. februara, stav u “Inicijativi za Stolac” o bojkotu izbora ostao je nepromijenjen.

Salmir Kaplan (Foto: Moja Hercegovina)
Salmir Kaplan (Foto: Moja Hercegovina)

Potvrdio nam je to danas u Mostaru Salmir Kaplan, koji je ranijom odlukom CIK-a uklonjen s kandidatske liste za načelnika Stoca, zajedno sa Demirom Mahmutćehajićem i Ahmetom Ljubovićem, koji su se nalazili na listi za Opštinsko vijeće.

– Što se tiče najnovije odluke CIK-a, mogu kazati, u ime “Inicijative za Stolac”, da  ona nije puno odmakla od dosadašnjih odluka koje su se donosile po nalogu Dragana Čovića, u korist HDZ-a, pa je tako i ova odluka na tome fonu. Manje-više možda ima nekih novih momenata, koji su pozitivni u smislu da će biti revidirani birački spiskovi s ciljem brisanja mrtvih osoba, kao i da se, kako sam čuo, uradi nadzor i supervizija na svakom biračkom mjestu- kazao je Kaplan.

Napomenuo je da to jesu pozitivni pomaci, ali i da to nije dovoljno da njih u “Inicijativi” razuvjere kada je riječ o bojkotu izbora.

0 Shares
0 Shares
Copy link