Početna  /  Bosić: Priznajem debakl, ponudiću ostavku
Republika Srpska

Bosić: Priznajem debakl, ponudiću ostavku

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da je, po svim trendovima pristizanja preliminarnih podataka sa lokalnih izbora, loš rezultat ove stranke kada je riječ o kandidatima za načelnike opština.

Mladen Bosić (FOTO: Moja Hercegovina)
Mladen Bosić (FOTO: Moja Hercegovina)

Bosić je večeras na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da ima informacije da je loš rezultat i kandidata iz Saveza za promjene u Banjaluci i još nekim gradovima.

“SDS će vrlo brzo analizirati rezultate izbora, vidjeti o čemu se radi, koliki je uticaj i čega na ovako loš rezultat i praktično pokrenuti odgovornost unutar stranke za sve nivoe, počevši od mene”, istakao je Bosić.

On je rekao da se mora vidjeti zašto je stranka došla u ovu situaciju, koliki je uticaj referenduma prije sedam dana na lokalne izbore, koliki je uticaj lokalnih zajednica, te koliki uticaj generalne politike stranke.

“SDS u posljednje vrijeme nije vodio populističku politiku, već je za razliku od lidera SNSD-a Milorada Dodika htjela da ubaci realne teme i realan život u politiku, ali je evidentno da to nije dalo rezultate i stranka će iz toga izvući pouku i donijeti odluku na koji način da nastavi dalje u pripremi za opšte izbore”, istakao je Bosić.

On je rekao da će SDS izvući pouke iz ovoga i zauzeti nove političke stavove i novi kurs, te izvršiti analizu tokom sedmice.

Bosić tvrdi da je SDS ostvario izbornu pobijedu u Doboju, Tesliću, Šamcu i još nekim gradovima.

On je rekao da još ostaje da se vidi šta će biti sa brojem odbornika u skupštinama opština, dodajući da pretpostavlja da će trend ostati isti kao i za načelnička mijesta.

Na pitanje da li će podnijeti ostaku ukoliko ostane ovako loš konačan rezultat, Bosić je rekao da će biti pokrenuta analiza i odgovornost, da će tokom sedmice biti donesene određene odluke i da se osjeća odgovornim za ovakav izborni rezultat stranke.

0 Shares
0 Shares
Copy link