Početna  /  Bosić o Dodikovim prijetnjama: Cuko koji laje ne ujeda
Republika Srpska Vijesti

Bosić o Dodikovim prijetnjama: Cuko koji laje ne ujeda

BANJALUKA – Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je da mu je predsjednik RS i SNSD Milorad Dodik uputio prijetnju po život i da je zbog toga preduzeo određene mjere na ličnoj sigurnosti.

Bosic-bn
Bosić je u izjavi za N1 kazao da o prijetnjama Milorada Dodika nije obavijestio policiju.

“Nisam htio da uvlačim policiju Republike Srpske u to. Mogu dovoljno, možda i bolje, da zaštitim sebe oko toga. Kod nas ima narodna poslovica koja kaže da cuko koji laje ne ujeda. Međutim, ja sam ozbiljno shvatio te prijetnje. Dodik je javno pred kamerama izjavio da, ako me sretne na ulici, ne zna da li će ostati uravnotežen. To ne mogu drugačije shvatiti nego blažu prijetnju od one koja je ranije bila mnogo direktnija”, kazao je Bosić za N1.

Kako je ranije Bosić izjavio, Dodikovu prijetenju je dobio preko posrednika i da su ga te prijetnje podsjetile na ubistvo potpredsednika SDS-a Branislava Garića, čiji je ubica oslobođen jer je vještak neuropsihijatrijske struke dao nalaz da je psihički neuračunljiv.

Potpredsednika SDS-a Branislava Garića je u njegovoj kancelariji u Doboju u aprilu 2009. godine ubio biznismen Rajko Savić, koga je sud kasnije oslobodio krivice, zabranivši mu samo nošenje oružja u trajanju od šest meseci.

Poslije završnog ročišta održanog po Dodikovoj tužbi protiv Bosića za klevetu, lider SDS-a je kazao da je psihijatrijski vještak svjedočio da Dodik zbog Bosićeve izjave da je “ukrao milione maraka” ima “velikih psihičkih problema i da je obolio od PTSP-a”.

Dodik je potom izjavio da će sačekati završetak suđenja i da će potom, ako sretne Bosića na ulici, lider SDS-a videti “koliko je on uneravnotežen”.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap