Početna  /  Bosić: Ne idem kod Dodika, poštovaćemo odluku sa sastanka
Republika Srpska Vijesti

Bosić: Ne idem kod Dodika, poštovaćemo odluku sa sastanka

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je danas u Bijeljini da očekuje da se vlast Republike Srpske izjasni da li je prihvatljiva adaptacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) BiH s EU, a predstavnici RS u zajedničkim organima u Sarajevu će stati iza te odluke, bez obzira kakva bude.

Mladen Bosić (Foto: Moja Hercegovina)
Mladen Bosić (Foto: Moja Hercegovina)

“Tražimo da RS da svoje mišljenje, a naša obaveza je da to mišljenje zastupamo i bude ispoštovano, a sve u skladu s mehanizmom koordinacije”, rekao je Bosić na pres-konferenciji, nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a.

Bosić je rekao da danas neće ići na sastanak koji Dodik sazvao kako bi zvaničnici tog entiteta zauzeli stav o predloženoj adaptaciji SSP-a, uoči sjednice Predsjedništva BiH, 27.juna, ali da će poštovati stav koji bude dogovoren.

Lider SDS-a tvrdi i da im je poznato „da su prije izvjesnog vremena Dodik i predsjednik HDZ-a Dragan Čović bili kod ministra spoljnih poslova Slovačke Miroslava Lajčaka i da su obećali da će prihvatiti SSP“.

“Sada je izgleda neka nova situacija. Očekujemo da se izjasne, bez obzira šta pričaju strancima i domaćoj javnosti, a mi ćemo podržati odluku kakva god ona bude”, dodao je.

Kada je u pitanju popis stanovništva u BiH, zatražio je odgovor od Zavoda za statistiku RS-a zašto se više ne primjenjuju softverske šifre za pristup podacima.

“Izgleda su oni tu mogućnost kontrole procesa ispustili iz ruku i da više uopšte ne raspolažu s mogućnosti kontrole nad materijalom iz RS, za koji su bili zaduženi”, rekao je Bosić navodeći da treba da se utvrdi ko je odgovoran zašto je RS došla u takvu situaciju.

Na sjednici Glavnog odbora je konstatovano da SDS očekuje „izuzetno“ dobar rezultat na lokalnim oktobarskim izborima.

“Svjesni smo da naši politički protivnici, predvođeni SNSD-om, na sve načine pokušavaju da poprave izborni debakl koji su imali na prošlim izborima”, rekao je Bosić ističući da je SDS siguran u pobjedu u Bijeljini, Doboju, Istočnom Sarajevu, a da je uvjeren i u pobjedu zajedničkog kandidata Saveza za promjene u Banjaluci.

Izvor: FENA

0 Shares
0 Shares
Copy link