Početna  /  Borjan pitao Ćurića da li je zvanje stekao na ”renomiranom” fakultetu u Gacku, gradonačelnik odgovorio: Ja svoju diplomu nisam pocijepao, moja diploma je uredna?!
Izdvajamo Trebinje

Borjan pitao Ćurića da li je zvanje stekao na ”renomiranom” fakultetu u Gacku, gradonačelnik odgovorio: Ja svoju diplomu nisam pocijepao, moja diploma je uredna?!

Na današnjoj, šestoj Sjednici Skupštine Grada Trebinja, na tački odbornička pitanja, dr Saša Borjan, odbornik PDP-a, pitao je Mirka Ćurića, gradonačelnika Trebinja koja je njegova struka i da li je istina da je fakultet završio na ”renomiranom” fakultetu u Gacku?! Odgovor Mirka Ćurića ubrzo je na društvenim mrežama naišao na mnogo reakcija, a komentar Nebojše Vukanovića u kratkom periodu ”lajkovao” je veliki broj korisnika.

”Postavljam pitanje gradonačelniku Ćuriću, a vezano za konferenciju povodom stanja u FK Leotar na kojoj je rekao da samo struka može razumijeti način na koji je FK Leotaru odblokiran račun i isplaćen dug. Koja je vaša struka i da li je istina da ste dio školovanja proveli i na ”renomiranom” fakultetu u Gacku?” – pitao je danas dr Saša Borjan gradonačelnika Trebinja, u okviru prve tačke Dnevnog reda – odbornička pitanja.

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, u završnom izlaganju, odgovorio je Borjanu.

”Ja svoju diplomu nisam pocijepao, moja diploma je uredna!”

Na ovu konstataciju gradonačelnika Trebinja, Đorđe Vučinić, odbornik Za pravdu i red, dobacio je da je uredno plaćena, zbog čega je upozoren od stranje dr Dragoslava Banjka – predsjednika Skupštine Grada Trebinja.

Nakon objavljivanja ovog ”lakonskog” odgovora Mirka Ćurića u medijima, na Fejsbuk objavi portala ”Direkt” komentar je ostavio Nebojša Vukanović, lider Za pravdu i red.

”Gdje će je izbucati kad je skupo platio?!” – napisao je Nebojša Vukanović.

Kasnije, u toku diskusije o stipendiranju studenata Grada Trebinja, takođe je bilo burno, a Luka Petrović, šef odborničkog kluba SNSD-a je u redovnoj diskusiji rekao da nema mehanizama kojima bi se detektovali studenti koji dolaze do ”ubrzane diplome”, rekavši da takvih među stipendiranim ima oko 15%, tačnije onih koji ”umjesto da studiraju, piju kafe pod Platanima i studiraju na raznim Singidunumima ili nekim drugim Univerzitetima, ne želim nikoga da vrijeđam.”

Problem diploma, tačnije način dolaska do stečenog fakultetskog obrazovanja, veliki je problem i česta tema u skupštinskim klupama, ne samo u Trebinju, već i šire. O ovome se priča, doduše više šapatom nego glasno, na ulicama, kao i ponekad u medijima, te bi bilo korektno ali i korisno kada bi svi nosioci nekih fukcija u Republici Srpskoj javno pokazali svoje diplome i rekli u kojem periodu su stekli određeno zvanje. Na taj način bi javnost imala uvid u obrazovanje vodećih ljudi, na raznim funkcijama, a i stalo bi se u kraj raznim tvrdnjama, optužbama i insinuacijama o legitimnosti stečenih diploma pojedinih funkcionera…

Igor Svrdlin

 

 

 

26 Shares
26 Shares
Copy link