Početna  /  Borjan: Neću dozvoliti da PDP u Trebinju bude partija ličnih interesa i filijala SNSD-a!
Izdvajamo Trebinje

Borjan: Neću dozvoliti da PDP u Trebinju bude partija ličnih interesa i filijala SNSD-a!

Saša Borjan je upoznao javnost sa jučerašnjim događajima vezanim za sukob sa Rankom Petijevićem, članom Glavnog odbora Partije demokratskog progresa i članom Predsjedništva Gradskog odbora PDP Trebinje, iznijevši svoje viđenje i razloge. On je u svojoj objavi na Fejsbuku potvrdio da mu je Petijević uputio prijetnje i da je fizički nasrnuo na njega, o čemu je, kako navodi, obavijestio pripadnike Policijske uprave Trebinje. Doktor Borjan tvrdi da se na Petijevićevoj ‘’meti’’ našao i Budimir Koprivica, odbornik PDP-a u Skupštini Grada Trebinje, kojem je takođe uputio prijetnje. On je dalje naveo da, dok god je uključen u politička dešavanja u Trebinju, neće dozvoliti da PDP bude partija ličnih interesa i filijala SNSD-a. Objavu Saše Borjana prenosimo u cjelosti.

Neprijatnost koju sam doživio juče imala je političku konotaciju.

To direktno potvrđuje prijetnja koja mi je upućena: “Ako ne podneseš ostavku na mjesto predsjednika PDP-a Trebinje u roku od 5 dana, nećeš više hodati ovim gradom”.

Sve ostalo sam vrlo jasno izjavio u Policijskoj stanici Trebinje, i to je istina.

Učestvovanje u političkom životu svakom da priliku da prije ili kasnije pokaže svoje pravo lice.

Sa navedenom osobom nemam ličnih konflikata, čak naprotiv sam kao doktor medicine privatno učestvovao u liječenju članova njegove porodice. Sutra da me opet zamoli da to isto učinim,učinio bih.

Identične prijetnje kao što su meni juče bile upućene trpi i odbornik PDP-a Budimir Koprivica, već duže vrijeme.

Koji su pravi razlozi prijetnji i pritisaka na odbornike PDP?

PDP je na prethodnim izborima u Trebinju imao 92 posmatrača koje režim nije mogao da kontroliše. Na taj način je sačuvan svaki glas Jelene Trivić i opozicije u Trebinju.

Što se tiče rezultata PDP-a na poslednjim izborima i mog ličnog, osvojio sam 1250 glasova po čemu sam na 3. mjestu po broju osvojenih ličnih glasova u Trebinju, iza kandidata SNSD-a i Nebojše Vukanovića. Ako je to razočaralo režim koji je očekivao da ću imati manje, žao mi je. Potrudiću se da ih svojim političkim djelovanjem razočaram još više u narednom periodu.

Upravo iz tog razloga posredne i neposredne prijetnje režima na nas u narednom periodu biće samo veće. To za mene lično nije nikakvo iznenađenje.

Isto tako, moram da poručim režimu da što mi više prijete i napadaju, to me samo više ohrabruje i snaži za dalju beskompromisnu borbu protiv njih.

Dok sam ja uključen u politička dešavanja u Trebinju, PDP neće biti partija ličnih interesa i neće biti dozvoljeno da se od PDP-a pravi filijala SNSD-a u Trebinju.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap