Početna  /  Borenović: Petrović je već za šest mjeseci vlasti nanio štetu Trebinju
Hercegovina Trebinje

Borenović: Petrović je već za šest mjeseci vlasti nanio štetu Trebinju

TREBINjE – Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je danas u Trebinju da je gradonačelnik Luka Petrović u prvih šest mjeseci svog mandata već načinio štetu Trebinju tjerajući investitore iz ovog grada. S druge strane, Petrović je Srni kazao kako Borenović širi dezinformacije ne spominjući pri svojim ocjenama „budžetsku dubiozu koju su ostavili PDP i Slavko Vučurević“.

Foto: Moja Hercegovina

U prilog svojim tvrdnjama Borenović ističe da je sramota to što je donacija Vlade Češke u Trebinju zaustavljena.

„Potencijalne međunarodne agencije polako preispituju način ulaganja u Trebinje, tu nema napretka kada su u određeni evropski fondovi u pitanju i to je sve odgovornost Luke Petrovića, koji zna samo da kvari. Trebinje će to shvatiti i kazniće tu politiku čovjeka koji svojom glupošću, arogancijom i bahtošću i ignorantskim odnosom čini štetu Trebinju“, kazao je Borenović koji je danas u Trebinju prisustvovao šestom Saboru PDP-a.

Branislav Borenović (Foto: Moja Hercegovina)

Na današnjem saboru izabrano je 67 članova gradskog odbora trebinjskog PDP-a.

Aktuelni predsjednik Gradskog odbora u Trebinju i potpredsjednik PDP-a Slavko Vučurević naglasio je da su mu ambicije da PDP bude prva politička snaga u Trebinju. Vučurević vjeruje da je to moguće, te naglašava da u tome računa na građane Trebinja koji žele da mijenjaju nabolje stanje u gradu.

„Želimo da ne otpuštamo radnike, da ne proizvodimo sirotinju, već da otvaramo nova radna mjesta i nastavimo ono što smo započeli – niz investicionih projekata. Nažalost, to je ova vlast prekinula i sa žaljenjem mogu da kažem da je gradska uprava za šest mjeseci odvratila sedam miliona maraka donacija sredstava koje smo mi prethodno bili dogovorili. Tu je Vlada Češke, USAID, IPA fondovi, a Trebinje je ispalo iz svih IPA fondova. PDP će, iako nije u vlasti ovdje, doprinositi da se investitori opet vrate u ovaj grad. Mi želimo novac donatora koji će služiti interesima građana Trebinja, a ne interesima pojedinaca, te politici kriminala i korupcije“, kazao je Vučurević.

Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)

Saboru PDP-a u Trebinju prisustvovali su i član Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić, ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, predstavnici gradskih odbora PDP-a iz istočne Hercegovine, te koalicioni partneri ove partije.

Borenović: Idemo ka inicijativi za izglasavanje nepovjerenja Vladi RS

U Trebinju trenutno traje javna tribina pod nazivom “Kuda ide Srpska” na kojoj govore član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, predsjednik PDP-a Branislav Borenović, te potpredsjednik PDP-a Slavko Vučurević.

Borenović je, govoreći o stanju u RS rekao da je stanje u RS iz dana u dan sve lošije.

“Ovo je jedna od lošijih Vlada RS. Ukupan dug RS je dostigao skoro šest milijardi maraka. Sramota je da građani RS po glavi stanovnika duguju 4.700 KM, a u Federaciji BiH je taj dug 2.900 KM. To pokazuje da je Vlada RS konstantnim zaduživanjem udvostručila ukupan dug. Nevjerovatno je da imamo 251.000 penzionera, a svega 245.000 zaposlenih u RS i jedini smo u ovoj regiji koji imaju više penzionera nego zaposlenih. Sindikalna potrošačka korpa je u 2017. godini manja za 25% nego što je bila 2007. godine. To su pokazatelji koji su zaista sumorni”, naveo je Borenović.

Dodao je da će PDP i koalicioni partneri pokrenuti inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi RS.

“Jedan vrlo stručan tim mladih ljudi radi na pripremi obrazloženja koje će biti jedna vrsta crne knjige u kojoj će biti navedeno šta je to Vlada RS uradila ekonomiji RS”, pojasnio je Borenović.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link