Početna  /  Bivši NDP-ovci osnovali novu stranku “Snaga Hercegovine”
Hercegovina Trebinje

Bivši NDP-ovci osnovali novu stranku “Snaga Hercegovine”

Snaga Hercegovine je novoformirana regionalna politička organizacija vezana za izbornu jedinicu 9, kojoj će ekonomski interesi Hercegovine biti središnja tačka političkog djelovanja, rečeno je danas na prvom predstavljanju stranke u Trebinju.

Foto: Radio Trebinje
Foto: Radio Trebinje

Prema riječima Slobodana Šarabe, koordinatora za formiranje stranke, Snaga Hercegovine će afirmisati regionalnu politiku, u njenom ekonomskom a ne političkom aspektu, a kao „izraz revolta zbog veoma loše banjalučke politike prema našoj regiji“, te iz potrebe da o perspektivama i ekonomskim interesima regije „razmišljamo hercegovačkom a ne banjalučkom glavom“.

Stranački kadar, kako je dodao, čine najvećim dijelom bivši članovi hercegovačkih odbora Narodnog demokratskog pokreta „nezadovoljni i duboko razočarani politikom centrale ove stranke prema Hercegovini i odborima stranke u regiji“.

On je rekao da je osnivačka skupština Snage Hercegovine održana 9. januara u Bileći, da su do sada formirani četiri lokalna inicijativna odbora – u Trebinju, Bileći, Nevesinju i Ljubinju, te da narednih dana predstoje aktivnosti na organizovanju stranke u ostalim hercegovačkim opštinama.

Snaga Hercegovine ima i dva odbornička mandata – Danka Radmilović je dio skupštinske većine Saveza za promjene u Bileći, dok je Dragan Milojević u većini suprotne političke opcije u ljubinjskoj skupštini.

Šaraba pojašnjava da lokalni odbori Snage Hercegovine, bez ičijeg nametanja, imaju autonomiju da sami procijene situaciju u svojoj sredini i odaberu pravac političkog djelovanja, te da u Trebinju stranka neće biti dio nijednog političkog bloka, birajući treći put, što je i ranije bio izbor gradskog odbora NDP-a.

„Vodićemo konstruktivnu politiku, a to znači ukazivati na probleme i predlagati kvalitetna rješenja, pritom spremni da pohvalimo sve ono što je dobro, ali i da kritikujemo ono što smatramo da je loše“, rekao je Šaraba.

0 Shares
0 Shares
Copy link