Početna  /  Bilećki odbor Srpske napredne stranke: Nije tačno da smo podržali Aleksićevu ponovnu kandidaturu
bileća Hercegovina Vijesti

Bilećki odbor Srpske napredne stranke: Nije tačno da smo podržali Aleksićevu ponovnu kandidaturu

BILEĆA – Bilećki odbor Srpske napredne stranke (SNS) demantovao je današnje navode predsjednika bilećkog SNSD-a Radovana Vukovića da je njihova stranka odlučila da pruži podršku ponovnoj kandidaturi načelnika Bileće Miljana Aleksića na ovu funkciju.

Odbornici SNS-a u bilećkoj SO Lazar Kapor i Branislav Babić (FOTO: Moja Hercegovina)
Odbornici SNS-a u bilećkoj SO Lazar Kapor i Branislav Babić (FOTO: Moja Hercegovina)

Na današnjem potpisivanju sporazuma o saradnji i podršci ponovnoj Aleksićevoj kandidaturi u Bileći, predsjednik bilećkog odbora SNSD-a Radovan Vuković novinarima je rekao da je podršku istoj pružilo šest partija, među kojima i Srpska napredna stranka. Međutim, odbornik SNS-a u bilećkoj skupštini Lazar Kapor za naš magazin demantovao je ove navode.

Prema Kaporovim tvrdnjama, lokalni SNSD zvao je predstavnike SNS-a da prisustvuju današnjem potpisivanju sporazuma o saradnji i podršci Miljanu Aleksiću kao zajedničkom kandidatu, ali oni to nisu željeli, jer SNSD nije ispunio “stare dugove koje ima prema ovoj stranci”.

Uslov da uopšte prisustvujemo pregovorima je da Miljan Aleksić i SNSD ispune stare dugove prema SNS-u, od kojih je glavni asfaltiranje puta od gradskog groblja i kapele prema Podosoju, koje je, na našu inicijativu, usvojeno na jednoj od sjednica Skupštine – rekao je Kapor.

Kapor ističe da je ovo samo uslov za pregovore i da to ne znači da će SNS podržati Aleksića, te ističe da je njegova stranka trenutno otvorena i za pregovore sa strankama koje su okupljene oko lokalnog Saveza za promjene.

– Otvoreni smo za pregovore sa svima i još uvijek ne znamo koga ćemo podržati. Ako ne uspijemo da se dogovorimo ni sa jednima, ni sa drugima, ostaćemo neutralni na predstojećim izborima, a naši glasači neka glasaju po svom izboru – zaključio je Kapor za “Moju Hercegovinu”.

 

Jelena Denda

32 Shares
32 Shares
Copy link