Početna  /  Bilećki “Biteks” ide pod zakup – umjesto modne konfekcije, medicinska oprema
bileća Hercegovina

Bilećki “Biteks” ide pod zakup – umjesto modne konfekcije, medicinska oprema

BILEĆA – Bilećko Tekstilno preduzeće “Biteks”, odlukom Vlade Srpske, od 1. juna ide pod zakup na pet godina, a umjesto dosadašnje modne konfekcije u ovom pogonu švalje će šiti medicinsku opremu.

Biteks (Foto: Moja Hercegovina)
Biteks (Foto: Moja Hercegovina)

“Biteks” će pod zakup uzeti firma “Trendteks” iz Doboja koja već nekoliko godina ima svoj pogon u Trebinju. “Trendteks” će morati zadržati postojeću radnu snagu, a u naredne dvije godine će primiti još 60 novih radnika i neće izmirivati zaostale “Biteksove” dugove.

Podsjećamo, početkom aprila firma “Nikola Tesla”, uz saglasnost Vlade RS, podnijela je zahtjev za promjenu imena u “Biteks”. Direktorka ove firme Persa Klimenta tada je rekla da je osnovni razlog promjene naziva formalne prirode. Inače, u ovom preduzeću polovinom marta je zaustavljena proizvodnja zbog toga što radnicima nisu isplaćene sada već dvije i po plate. Pored toga, preduzeću je blokiran i račun. Investiciono-razvojna banka RS odobrila je početkom ove godine preduzeću „Nikola Tesla“ kredit od 250.000 KM kojim su izmirene njihove poreske obaveze.

Nismo uspjeli da dobijemo komentar iz “Biteksa” da li je išta od navedenog izmireno, jer nam na pozive pred kraj radnog vremena niko nije odgovorio.

Jelena Denda

0 Shares
0 Shares
Copy link