Početna  /  Bilećka skupština: Od sukoba interesa do novog radnog mjesta?
bileća Hercegovina Vijesti

Bilećka skupština: Od sukoba interesa do novog radnog mjesta?

Zbog utvrđenog sukoba interesa i odluke da zadrži mandat, odbornik Ujedinjene Srpske u bilećkoj Skupštini Saša Radan dobio je otkaz u opštinskoj upravi. Iz opozicije tvrde da je sve samo farsa i da je Radanu već “namješteno” novo radno mjesto u Javnom preduzeću “Komus”. Radan, pak, demantuje ovakve navode.

Odbornici u novom skupštinskom sazivu (Foto: Arhiv/Moja Hercegovina)
Odbornici u novom skupštinskom sazivu (Foto: Arhiv/Moja Hercegovina)

Dražen Dunđer, odbornik Srpske radikalne stranke “Dr Vojislav Šešelj”, za “Moju Hercegovinu” kaže da će načelnik Miljan Aleksić učiniti sve da očuva stečenu većinu, te da će zbog toga Saši Radanu obezbijediti radno mjesto u “Komusu”.

– Da bi Radan ostao u većini, Miljan Aleksić mora zadovoljiti njegove interese i ponovo mu dati posao. Prema mojim saznanjima, Radan će biti postavljen za zamjenika direktora ‘Komusa’, a poznato je da ovo preduzeće nikada od svog postanka nije imalo nekoga na toj funkciji. To je sramota, jer je Opština u kolapsu i plate radnicima ‘Komusa’ kasne dva mjeseca, a oni hoće radi skupštinske većine da u ovo preduzeće uhljebe odbornika koji je u sukobu interesa i sve to preko leđa građana – tvrdi Dunđer.

Dražen Dunđer (FOTO: Moja Hercegovina)
Dražen Dunđer (FOTO: Moja Hercegovina)

Direktor “Komusa” Dragan Bjelović za naš magazin kaže da nije tačno da će Saša Radan biti postavljen za njegovog zamjenika.

– Tačno je da u ovom preduzeću nikada nije postojao zamjenik direktora, a ja ne znam za to da Radan treba da dobije to mjesto. U svakom slučaju, dok se ja budem ovdje pitao, on neće biti postavljen za zamjenika direktora – izričit je Bjelović.

Saša Radan
Saša Radan

I Saša Radan demantovao je navode da će biti zamjenik direktora u “Komusu”. Međutim, on je ostavio otvorenu mogućnost da dobije neko drugo radno mjesto u ovom ili, kako je rekao, bilo kom drugom preduzeću.

– Dobio sam otkaz u Opštini i trenutno sam na Birou, što slobodno možete provjeriti. Što se tiče novog posla, boriću se da radim i konkurisaću gdje god se otvori radno mjesto da je u skladu sa mojim kvalifikacijama, a da pri tom ne budem u sukobu interesa. To može biti i bilo gdje, pa i u ‘Komusu’, ko može znati šta će biti sutra – istakao je Radan za “Moju Hercegovinu”.

Podsjećamo, Republička komisija za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti RS utvrdila je prošlog mjeseca da su Saša Radan, odbornik Ujedinjene Srpske, i Miodrag Uljarević, odbornik SDS-a, u sukobu interesa. Obojica su rekli da se neće odreći svog mandata. Kao što je naveo, Radan je dobio otkaz, dok je Uljarević još uvijek zaposlen u opštinskoj upravi, jer Centralna izborna komisija BiH još uvijek nije dala završnu riječ o pitanju njegovog sukoba interesa.

Jelena Denda Borjan

10 Shares
10 Shares
Copy link