Bilećani pješke na poklon moštima Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog

BILEĆA – Nakon molitve u crkvi Svetog Save, grupa od 18 Bilećana jutros je krenula pješke do manastira Ostrog kako bi se poklonila moštima Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.

Bilećani već nekoliko godina za redom idu u hodočašće do manastira Ostrog, a ovoga puta uz blagoslov ih je ispratio sveštenik Danilo Boro.

Prema riječima Saše Radana, jednog od organizatora ovog hodočašća, grupa će ići preko Vraćenovića, Vilusa, zatim Trubjele i Nikšića do Ostroga, za šta će im trebati dva dana hoda.

– Noćas ćemo spavati u Trubjeli, a ujutru rano nastavljamo put Ostroga. Kada stignemo, poklonićemo se moštima Svetog Vasilija i ostaćemo da prenoćimo pod Ostogom. Vraćamo se kući 12. maja – kaže Radan za “Moju Hercegovinu”.

On dodaje da je ovo fino iskustvo koje bi preporučio svima.

– Izazov je preći pješke ovoliki put, ali kada dođete da se poklonite moštima Svetog Vasilija, osjećate se kao planinar koji je osvojio najviši vrh. To zaista treba doživjeti – poručuje Radan.

Ova grupa ističe da ima u planu da i narednih godina pješači do Ostroga u sustret 12. maju, prazniku Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, a nadaju se da će uskoro u djelo sprovesti i plan da krenu na hodočašće u manastir Hilandar.

Tagovi:
Autor