Četvrtak, 23.01.2020
More

  Bilećani pješke na poklon moštima Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog

  Podijeli:

  BILEĆA – Nakon molitve u crkvi Svetog Save, grupa od 18 Bilećana jutros je krenula pješke do manastira Ostrog kako bi se poklonila moštima Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.

  Bilećani već nekoliko godina za redom idu u hodočašće do manastira Ostrog, a ovoga puta uz blagoslov ih je ispratio sveštenik Danilo Boro.

  Prema riječima Saše Radana, jednog od organizatora ovog hodočašća, grupa će ići preko Vraćenovića, Vilusa, zatim Trubjele i Nikšića do Ostroga, za šta će im trebati dva dana hoda.

  – Noćas ćemo spavati u Trubjeli, a ujutru rano nastavljamo put Ostroga. Kada stignemo, poklonićemo se moštima Svetog Vasilija i ostaćemo da prenoćimo pod Ostogom. Vraćamo se kući 12. maja – kaže Radan za “Moju Hercegovinu”.

  On dodaje da je ovo fino iskustvo koje bi preporučio svima.

  – Izazov je preći pješke ovoliki put, ali kada dođete da se poklonite moštima Svetog Vasilija, osjećate se kao planinar koji je osvojio najviši vrh. To zaista treba doživjeti – poručuje Radan.

  Ova grupa ističe da ima u planu da i narednih godina pješači do Ostroga u sustret 12. maju, prazniku Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, a nadaju se da će uskoro u djelo sprovesti i plan da krenu na hodočašće u manastir Hilandar.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI