Početna  /  Bileća: Počela izgradnja vodovoda u Baljcima
bileća Hercegovina

Bileća: Počela izgradnja vodovoda u Baljcima

BILEĆA –  Početak izvođenja prve faze izgradnje vodovoda u bilećkom selu Baljci za koji je 600.000 KM donirala Vlada Srbije, a 200.000 KM Vlada Republike Srpske danas je ozvaničen.

Prema riječima Milije Šukovića, direktora firme “Konstruktor inžinjering” iz Bileće koja je izvođač radova, u prvoj fazi vodovoda biće izgrađene dvije pumpne stanice, rezervoar i cjevovod u dužini od 2.300 metara, a rok za završetak je 69 dana.

Projektant vodovoda u Baljcima Duško Vujović kaže da će se u sljedećoj fazi raditi glavni distributivni vodovod u dužini oko 17-18 kilometara, a onda slijedi dovođenje vode do kuća.

Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović izjavio je da će opština Bileća zajedno sa mještanima učiniti sve što može da obezbijedi 250.000 KM koje nedostaju za završetak projekta vodosnabdijevanja sela Baljci.

Mještanin sela Baljci i predsjednik Organizacionog odbora za izgradnju vodovoda Veselin Vujović izrazio je zadovoljstvo zbog početka izvođenja radova, istakavši da je život bez vode u ovom najvećem bilećkom selu bio težak.

Selo Baljci je najmnogoljudnije bilećko selo koje ima 121 domaćinstvo i 400 stanovnika.

Milena Koprivica

167 Shares
167 Shares
167 Shares
Copy link