Petak, 24.01.2020
More

  Bileća: Opljačkano skladište oružja Oružanih snaga BiH

  Podijeli:

  BILEĆA – Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine su prilikom vršenja svojih redovnih zadaća fizičkog osiguranja materijalnih sredstava, naoružanja i streljiva u skladištima kasarne “Bilećki borci” u Bileći primijetili da je došlo do neovlaštenog ulaska u jedan od objekata OS BiH od za sada nepoznatih počinilaca.

  kasarna_bileca_mojahercegovina
  Kasarna “Bilećki borci” u Bileći (FOTO: Moja Hercegovina)

  Odmah po saznanju za ovaj vanredni događaj na mjesto su upućeni pripadnici vojne policije OS BiH, radi osiguranja uslova za sprovođenje istrage.

  Tom prilikom je izvršen i vanredni nadzor kvantitativnog stanja materijalno tehničkih sredstava (MTS-a) u predmetnom objektu, gdje je utvrđen nedostatak određenih količina MTS-a: 6 kom pištolj MAKAROV 9 mm, 8 kom pištolj APi M84 7,65 mm, 8 kom okvira malih za APi M84 7,65 mm, 8 kom okvira velikih za APi M84 7,65 mm i 3 kom okvira za pištolj MAKAROV 9.

  “Trenutno je u toku provođenje istražnih radnji po nalogu tužioca Tužilaštva BiH koju provode pripadnici vojne policije OS BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA (terenska kancelarija u Mostaru) i Policijske stanice Bileća MUP Republike Srpske”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

  Uporedo s tim, a skladno Zakonu o obrani BiH, Zakonu o službi u OS BiH kao i važećim podzakonskim aktima, OS BiH su odmah putem linije vođenja i zapovijedanja pokrenule istražne radnje koje tretiraju diciplinsku odgovornost djelatnih vojnih osoba u vršenju djelatne vojne službe u OS BiH.

  “Po okončanju istražnih radnji, javnost će biti blagovremeno obaviještena o rezultatima istih”, navode iz Ministarstva odbrane BiH.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI