Utorak, 21.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Biciklistički klub ”Leotar” u akciji čišćenja – Širimo svijest o ekologiji!

  Podijeli:

  Članovi Biciklističkog kluba ”Leotar” iz Trebinja organizovao je akciju čišćenja na putu prema Dubrovniku. Drugu godinu redom trebinjski biciklisti sprovode u aprilu ovu akciju, a navode da je želja da ova inicijativa postane tradicionalna. Pored članova kluba učešće u akciji uzelo je i Komunalno preduzeće Trebinje te Ekologija i bezbjednost. Iz Biciklističkog kluba ”Leotar” poručuju da je želja da se probudi ekološka svijest te da se, vođeni konretnim primjerom u akcije ovog tipa uključe i ostali pojedinci, ali i kolektivi. Sljedeća inicijativa koju će sprovesti članstvo Biciklističkog kluba je postavljanje postolja za parking bicikala.

  Svjedoci smo da je svijest o ekologiji danas jako rijetka, a stiče se utisak da se o prirodi nikad nije manje vodilo računa. Biciklistički klub ”Leotar” drugu godinu redom pokušava promijeniti svijest građana akcijom čišćenja koju su sproveli na dijelu puta prema Dubrovniku. Želja je da aprilska akcija čišćenja postane tradicionalna, poručuju iz ovog kluba. Ovakvim primjerima se svakako može promijeniti svijest o značaju prirode i njenog očuvanja, a na ovaj način šalje se sjajna poruka i preporuka i ostalim pojedincima, ali i kolektivima. Podršku ovoj akciji dalo je Komunalno preduzeće Trebinje i Ekologija i bezbjednost.

  In addition to this action, the bicycle club “Leotar” participated in numerous actions of similar character, and said that they would gladly respond and respond to humanitarian actions. As for cycling activities, the initiative for setting up a parking lot stand was launched, and after two successful cycling events, this international sports event is planned this August.

  Cycling in this area has a large number of devotees, and the human-powered two-pointers have always encountered the enthusiasm of many great minds. So Albert Einstein, remembered as a big biker cyclist, likened cycling to life by saying:

  “Life is like cycling, you need to continue moving in order to maintain the balance.”

  Today's life is often becoming a little bit, and with such a relationship the strengths of less and less understanding are closest to them, and especially for things that are unfortunately so far away, like awareness of ecology. That is why awareness raising about the environment is more important than ever.

  Igor Svrdlin

   

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI