Početna  /  Berkovići: Odbornica SDS-a napustila stranku, načelnik bez većine
Hercegovina

Berkovići: Odbornica SDS-a napustila stranku, načelnik bez većine

BERKOVIĆI – Odbornica  Srpske demokratske stranke u Skupštini Opštine Berkovići, Dragana Pejović , na  jučerašnjoj sjednici SO Berkovići napustila je ovu stranku i sada djeluje kao  nezavisna odbornica. Time je aktuelni načelnik Opštine Berkovići Nenad Abramović ostao bez većinske podrške u radu Skupštine.

Takođe, Nacrt budžeta Opštine Berkovići za 2019. godinu nije usvojen na ovoj sjednici.

Za naš magazin, Pejovićeva je objasnila da se  na ovaj postupak odlučila zbog neslaganja sa načinom rukovođenja Opštinom od strane aktuelne vlasti, te da će od sada kao nezavisna odbornica podržavati  sve pozitivne odluke koje su značajne za gradjane Berkovića od bilo koje partije one dolazile.

“Opština je postala kao privatna firma, iz godine u godinu ponavlja se isto. Glasala sam protiv Nacrta budžeta za 2019. godinu zato što smatram da je budžet potrošački i da nema ni jednu komponentu razvoja opštine Berkovići. Osim toga, ja sam inženjer informatike po struci, i jedini sam odbornik u Skupštini koji je školovan a da nije zaposlen ,što takođe smatram nepravednim”, navela je Pejovićeva.

Dragana Pejović  je treći odbornik SDS -a koji je od početka mandata napustio ovu stranku.

Nakon više poziva koje smo uputili načelniku Opštine Berkovići Nenadu Abramoviću kako bismo dobili obrazloženje aktuelne situacije u Opštini kojom rukovodi, prvi čovjek Berkovića rekao je da za sada ne želi da komentariše novonastalu situaciju.

Skupština opštine Berkovići ima 13 odbornika. Po četiri odbornika imaju SNSD i SDS, tri su nezavisna odbornika, dok po jednog odbornika imaju Socijalistička partija i Demokratski narodni savez.

116 Shares
116 Shares
116 Shares
Copy link