Subota, 18.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Ante Todorić došao u Hrvatsku

  Podijeli:

  Advokat Ante Todorića Indexu je javio kako je Ante Todorić došao u Hrvatsku, te da će danas biti ispitan.

  Foto: Hina, Index

  Od ranog jutra Index je pokušavao doći do advokata Ante Todorića, no nisu se javljali. U 10 sati Fran Olujić potvrdio je da je Ante Todorić u njegovoj pratnji došao u Republiku Hrvatsku.

  “To smo obećali i najavili”, dodao je.

  “Očekujemo da ćemo danas obaviti prvo ispitivanje na Županijskom državnom odvjetništvu”, otkrio je.

  Ante Todorić u autu advokata je prešao granicu.

  Todorićev drugi advokat kazao je Indexu kako je već kasno sinoć Ante Todorić stigao u Hrvatsku.

  Hini je kazao da bi se razgovor s tužiocima trebao dogoditi tokom dana, no još nisu dobili službeni poziv.

  “S obzirom da će ispitivati samo njega to će se vjerovatno dogoditi u sjedištu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva u Savskoj, a ne u prostoriji za ispitivanja na Selskoj cesti”, kazao je Čogurić Hini.

  Todorić nedostupan

  Ivica Todorić , kojem je jedinom od svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor određen istražni zatvor, još nije dostupan hrvatskom pravosuđu, pa će se za njim raspisati potjernica.

  Advokati Ivice Todorića najavili su u srijedu naveče žalbu na odluku da se istražni zatvor odredi jedino osnivaču posrnulog koncerna Agrokor koji se prema tvrdnjama tužilaštva okoristio za preko milijardu kuna.

  Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhapšeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorske izvještaje za Agrokor.

  Svi osumnjičeni terete se za više krivičnih djela protiv privrede i krivična djela krivotvorenja, odnosno za zloupotrebe u privrednom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI