Početna  /  Ante Todorić došao u Hrvatsku
Hrvatska

Ante Todorić došao u Hrvatsku

Advokat Ante Todorića Indexu je javio kako je Ante Todorić došao u Hrvatsku, te da će danas biti ispitan.

Foto: Hina, Index

Od ranog jutra Index je pokušavao doći do advokata Ante Todorića, no nisu se javljali. U 10 sati Fran Olujić potvrdio je da je Ante Todorić u njegovoj pratnji došao u Republiku Hrvatsku.

“To smo obećali i najavili”, dodao je.

“Očekujemo da ćemo danas obaviti prvo ispitivanje na Županijskom državnom odvjetništvu”, otkrio je.

Ante Todorić u autu advokata je prešao granicu.

Todorićev drugi advokat kazao je Indexu kako je već kasno sinoć Ante Todorić stigao u Hrvatsku.

Hini je kazao da bi se razgovor s tužiocima trebao dogoditi tokom dana, no još nisu dobili službeni poziv.

“S obzirom da će ispitivati samo njega to će se vjerovatno dogoditi u sjedištu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva u Savskoj, a ne u prostoriji za ispitivanja na Selskoj cesti”, kazao je Čogurić Hini.

Todorić nedostupan

Ivica Todorić , kojem je jedinom od svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor određen istražni zatvor, još nije dostupan hrvatskom pravosuđu, pa će se za njim raspisati potjernica.

Advokati Ivice Todorića najavili su u srijedu naveče žalbu na odluku da se istražni zatvor odredi jedino osnivaču posrnulog koncerna Agrokor koji se prema tvrdnjama tužilaštva okoristio za preko milijardu kuna.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhapšeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorske izvještaje za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više krivičnih djela protiv privrede i krivična djela krivotvorenja, odnosno za zloupotrebe u privrednom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

0 Shares
0 Shares
Copy link