Početna  /  Ana Brnabić žali baku koja zbog blokade nije mogla ručati i primiti terapiju, a baka je glumica iz TV reklame?! (VIDEO)
Izdvajamo Teme i komentari

Ana Brnabić žali baku koja zbog blokade nije mogla ručati i primiti terapiju, a baka je glumica iz TV reklame?! (VIDEO)

Brojne reakcije izazvao je jučerašnji snimak starije gospođe koja tokom blokade u Beogradu tvrdi da mora ići kući na ručak i na terapiju. O ovoj gospođi je danas govorila i Ana Brnabić, izjavivši da je tužna jer je ”videla baku koja zbog protesta nije mogla na ručak”. Tokom dana je otkriveno da se radi o izvjesnoj Milojki Diraković iz Jagodine, kako je ova žena predstavljena prije otprilike 4 godine, kada je učestvovala u reklami za Artiflex. Kako su učesnici ovakvih reklama plaćeni za učestvovanje, opšte je poznato da akteri ulaze u evidenciju i nerijetko budu pozvani za razna snimanja. Ono što je uzrujalo, ali i nasmijalo Srbiju, ali i cijeli region, je osnovana sumnja da je dotična gospođa svojom odglumljenom zabrinutošću dio propagande režimskih medija.

„Tužna sam. Videla sam slike bake koja nije mogla da prođe da ode kući na ručak i da popije terapiju. Ona porodica što je sa malom decom izašla na Gazeli pa otišla, ko zna kada su se vratili po svoj automobil.“ – izjavila je danas Ana Brnabić, premijerka Srbije.

Baka o kojoj govori Ana Brnabić je učestvovala prije oko 4 godine u reklami za preparat Artiflex, što je danas snažno odjeknulo na društvenim mrežama. Mnogi vjeruju da se radi o podmetnutom, tj. odglumljenom nastupu izvjesne Milojke Diraković iz Jagodine, a u svrhu diskreditacije jučerašnjih protesta širom Srbije i kreiranje slike u kojoj malobrojni demonstarnti maltretiraju prolaznike.

Na brojnim TV kanalima, a posebno na PINK televiziji, od 2017. godine emitovala se reklama za preparat za zglobove ”Artiflex”. Zvijezda te reklame bila je, kako je potpisano na samoj reklami, Milojka Diraković iz Jagodine. Starija gospođa tada je, između ostalog rekla da je pokušavala sve, pa i blokade, ali da ništa nije pomoglo. Igrom sudbine ili ”vrhovnog vođe” Srbije, ova baka se našla u blokadi saobraćaja, ali ovoga puta kao ”adut” provladinih medija u pokušaju prikazivanja ”zlih” demonstranata koji maltretiraju pošten svijet. Ali, kao ni na reklami, blokada ni ovoga puta nije pomogla…

Korisnici društvenih mreža u Srbiji, ali i u cijelom regionu, pitaju se ima li kraja iskrivljenom izvještavanju ne samo sa jučerašnjeg protesta, već sa svih dešavanja koja ne idu u prilog Aleksandru Vučiću.  Pogledavši u naše dvorište, tj. u Republiku Srpsku, medijska slika nije ništa bolja, pa se svako ”talasanje” demonizuje ne birajući se sredstva za diskriminaciju neistomišljenika. Ono što je juče i danas posebno zasmetalo mnogim, a što se moglo uočiti na osnovu objava na društvenim mrežama je ćutanje BN televizije o jučerašnjim protestima, tim prije što su  brojni građani RS, ne tako davno, pružili snažnu poruku i podršku ovoj privatnoj televiziji, a skup u Banjaluci, sa početka oktobra tekuće godine, najvećom mjerom je organizovan zbog podrške ovoj bijeljinskoj televiziji.

Igor Svrdlin

 

 

 

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap