Početna  /  Ambasador Turske u BiH Džihad Erginaj u posjeti Trebinju: Uložićemo oko milion evra u ovaj grad
Hercegovina

Ambasador Turske u BiH Džihad Erginaj u posjeti Trebinju: Uložićemo oko milion evra u ovaj grad

TREBINJE – Abmasador Turske u BiH Džihad Erginaj nakon današnjeg sastanka u Trebinju sa gradonačelnikom  Slavkom Vučurevićem naglasio je da će Turska uložiti ukupno oko milion evra za rekonstrukciju trebinjskog Kulturnog centra i  osvjetljenje zidina Starog grada.

Ambasador Turske u BiH Džihad Erginaj u posjeti Trebinju: Uložićemo oko milion evra u ovaj grad (Foto: Moja Hercegovina)
Ambasador Turske u BiH Džihad Erginaj u posjeti Trebinju: Uložićemo oko milion evra u ovaj grad (Foto: Moja Hercegovina)

Zajednička ocjena Erginaja i Vučurevića je da su najavljeni projekti značajni pogotovo što je Kulturni centar mjesto na kome se sabiraju narodi različitih kultura.

Erginaj smatra da je neophodno intenzivirati saradnju između hercegovačke regije i Turske u svim oblastima.

„Ovo su dva primjera koji za nas predstavljaju samo početak onoga što želimo i imamo namjeru da uradimo. Proces rekonstrukcije Kulturnog centra i puštanje u funkciju istog je jedan veliki projekat, koji je veoma važan i značajan kao mjesto kulturnih okupljanja. Mislim da treba da radimo na tome da to mjesto najbolje iskoristimo kroz našu volju da se narod zbliži što je više moguće. Trebinje je jedan lijepi grad, koji istovremeno čuva najljepše primjere zajedničkog kulturno-istorijskog nasljeđa naše dvije zemlje“, rekao je Erginaj u Trebinju.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević smatra da je ovaj korak veoma bitan za Trebinje i cijelu regiju, te da je ovo samo početak saradnje između ovog hercegovačkog grada i turskih investitora. Grad na čijem je čelu, kaže Vučurević, vapi za investicijama.

„Zahvaljujem na ambasadorovoj otvorenosti i spremnosti da se kapital turskih kompanija sutra kroz projekte koje ćemo mi predložiti nađu u našem gradu u cilju otvaranja novih radnih mjesta i ukupnog privrednog razvoja Grada Trebinja i Hercegovine. Interes je svakog kapitala da bude oplođen i interes eventualnih turskih investitora jeste da ulažu tamo gdje znaju da će to biti dobro i da će se u sigurnoj sredini, kroz siguran novac vratiti, što za njih znači profit. Naravno, niko neće ulagati bez profita s jedne strane, a s druge strane to za nas donosi privredni razvoj, zapošljavanje i podsticaj sveukupnom razvoju Trebinja i istočne Hercegovine. Poštujemo sve one koji žele da ulažu u naš grad. Nikakvih međusobnih uslovljavanja nemamo. Imamo samo želju da smo otvoren grad i da želimo da omogućimo svakom onom ko želi da ulaže novac u ovaj grad da ga ulaže“, naglasio je Vučurević.

Slavko Vučurević i Džihad Erginaj
Slavko Vučurević i Džihad Erginaj (Foto: Moja Hercegovina)

Kako je ranije najavljeno projektom je planirana potpuna rekonstrukcija zgrade – od sistema za grijanje i hlađenje, mokrih čvorova i keramike, fasade sa otvorima, do obnove i opremanja bisokopske sale.

Nikolija Bjelica