Ambasador Francuske dodijelio DELF diplome i donirao knjige trebinjskoj gimnaziji

TREBINJE- Ambasador Francuske u BiH, Gijom Ruson, danas je u trebinjskoj Gimnaziji “Jovan Dučić” uručio diplome učenicima koji su položili DELF ispit, a donirao je i 160 knjiga ovoj trebinjskoj školi.

Diplome o položenom DELF ispitu dodijeljene su za 20-tak učenika iz Trebinja i Bileće.

Prema riječima ambasadora Francuske u BiH, ovo je prvi put da dodjeljuje diplome u školi, gdje su  svi učenici položili ovaj ispit.

„Posebno me raduje činjenica da su svi učenici položili DELF ispit, što znači da su bili odlično pripremljeni i da su odlični učenici“, istakao je ambasador Ruson i dodao da će ovom prilikom donirati knjige ovoj trebinjskoj školi  kako bi na taj način obogatio biblioteku francuskog jezika.

Ambasador Francuske Gijom Ruson (Foto: Moja Hercegovina)

Direktor trebinjske Gimnazije, Mišo Pešić, istakao je da su na današnjem sastanku razgovarali i o mogućnostima školovanja u Francuskoj.

„Razgovarali smo o mogućnostima školovanja i prije završnog razreda srednje škole kako bi, na taj način,  učenici imali vremena da razmisle o daljem školovanju u Francuskoj“, naveo je Pešić i dodao da je trenutno na školskoj razmjeni u Francuskoj njihova učenica Milica Ivković, koja će u toj državi i završiti drugi razred.

Jela Vučković

 

Autor