Subota, 18.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Afera “Agrokor”: Svi uhapšeni izlaze na slobodu, Ivica Todorić mora u zatvor

  Podijeli:

  Ročište na kojem se odlučivalo o istražnom zatvoru za osumnjičene u akciji Agrokor počelo je tačno u podne. Trajalo je punih sedam sati, a zatim je sud donio odluku o zahtjevu DORH-a.

  Kako je izvijestio advokat Anto Nobilo, svi uhapšeni u akciji Agrokor izlaze na slobodu, te za njih nije zatražen istražni zatvor. Jedina osoba za koju je (u odsutnosti) određen istražni zatvor je Ivica Todorić.

  Ljubo Pavasović Visković, takođe, je izjavio kako je odlučeno da će svi uhapšeni menadžeri Agrokora na slobodu, dok je jednomjesečni istražni zatvor određen za Ivicu Todorića. Ako se ne pojavi u Hrvatskoj u roku od tri dana, za njime će biti raspisana potjernica.

  “Ako se Ivica Todorić pojavi u Hrvatskoj, on će završiti u Remetincu, a s obzirom na ovu odluku sada će se moći raspisati i međunarodna potjernica za njim”, rekao je.

  Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhapšeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tili koja je radila revizorske izvještaje za Agrokor.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI