Početna  /  Afera “Agrokor”: Svi uhapšeni izlaze na slobodu, Ivica Todorić mora u zatvor
Hrvatska

Afera “Agrokor”: Svi uhapšeni izlaze na slobodu, Ivica Todorić mora u zatvor

Ročište na kojem se odlučivalo o istražnom zatvoru za osumnjičene u akciji Agrokor počelo je tačno u podne. Trajalo je punih sedam sati, a zatim je sud donio odluku o zahtjevu DORH-a.

Kako je izvijestio advokat Anto Nobilo, svi uhapšeni u akciji Agrokor izlaze na slobodu, te za njih nije zatražen istražni zatvor. Jedina osoba za koju je (u odsutnosti) određen istražni zatvor je Ivica Todorić.

Ljubo Pavasović Visković, takođe, je izjavio kako je odlučeno da će svi uhapšeni menadžeri Agrokora na slobodu, dok je jednomjesečni istražni zatvor određen za Ivicu Todorića. Ako se ne pojavi u Hrvatskoj u roku od tri dana, za njime će biti raspisana potjernica.

“Ako se Ivica Todorić pojavi u Hrvatskoj, on će završiti u Remetincu, a s obzirom na ovu odluku sada će se moći raspisati i međunarodna potjernica za njim”, rekao je.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhapšeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tili koja je radila revizorske izvještaje za Agrokor.

0 Shares
0 Shares
Copy link