Trebinje: Novi enterijer Narodne biblioteke

TREBINJE – U trebinjskoj Narodnoj biblioteci završena je rekonstrukcija enterijera, a radovi vrijedni oko 15.000 KM realizovani su u okviru projekta “Snaga lokalnog”, koji sprovodi Institut za razvoj mladih “Kult” u saradnji sa USAID-om, rekla je direktor ove biblioteke Milosava Supić Vuković.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Zahvaljujući tim sredstvima mi smo u potpunosti promijenili unutrašnjost Biblioteke – postojeće police smo zamijenili novim, mnogo kvalitetnijim. Uradili smo police u pozajmnom i zavičajnom odjeljenju, kao i u holu. U Legatu Jovana Dučića uradili smo ormar i izložbenu vitrinu”, navela je Supićeva.

Supićeva je dodala da je Biblioteka bila suočena sa manjkom prostora, ali je rekonstrukcijom postignuto da se korisnici sada mogu mnogo lakše snaći prilikom pronalaska naslova.

Član Udruženja za razvoj mladih “Kult” Almir Alić je, govoreći o projektu “Snaga lokalnog”, rekao da je riječ o pilot-projektu koji se sprovodi u 32 zajednice u BiH, te da nije samo riječ o programu finansijske podrške lokalnim zajednicama, već i o savjetodavnoj podršci.

“Bili smo tu kao podrška ljudima koji su imali ideju da riješe neki problem koji nije samo njihov, nego čitave lokalne zajednice”, rekao je Alić.

Posredstvom “Kulta”, USAID je u Trebinju finansirao i kupovinu 60 kanti za smeće čija je vrijednost oko 10.000 KM.

Kante su postavljene u ulicama Deveti januar, Kralja Petra Prvog Oslobodioca na južnoj i istočnoj obilaznici, te u ulicama Trebinjske brigade i Cara Dušana.

Autor