”Zvjezdice” položile najmanju maturu

Predškolska grupa vrtića ”Naša radost” u trebinjskom naselju Police sinoć je održala završnu priredbu koju su spremali sa vaspitačicom Jovankom Bakmaz, koju djeca već godinama zovu učiteljica Jovančica. U gotovo jednoipočasovnom programu, djeca iz grupe ”Zvjezdice” su kroz kolažni program pokazali samo dio onoga što su radili u vrtićkim danima.

Veliki broj roditelja i prijatelja je došao sinoć u vrtić ”Naša radost” u Policama kako bi pozdravili još jednu predškolsku generaciju i kako bi im poželjeli uspješne i srećne školske dane. Ako se nakon završetka osnovne škole polaže mala matura, a nakon sticanja srednjoškolskog obrazovanja velika matura, stoga se može reći da su mali predškolci sinoć položili najmanju maturu.

U kolažnom programu punom muzike, smijeha i plesa, ”Zvjezdice” su pod ”dirigentskom palicom” njihove učiteljice Jovančice publici prikazali priredbu kojom su dokazali da su definitivno zreli za školske klupe. Kroz recitacije, skečeve, plesne tačke, uz nezaobilaznog Jova Jovanovića Zmaja, te segment iz adaptirane bajke ”Snježana i sedam patuljaka”, djeca su često nagrađivana aplauzima i ovacijama. Kroz kratki program prezentovali su i znanje koje su stekli u školici engleskog jezika. ”Zvjezdice” su porasle i postale ”zvijezde”, jasno poručujući da će kroz školovanje biti dobri i odgovorni, gradeći znanje ali i nova prijateljstva.

Đorđije Glogovac

Đorđije Glogovac za internet portal ”Moja Hercegovina” kaže da mu je drago što je završio vrtić, ali i da mu je žao što ide iz ove predškolske ustanove.

”Drago mi je što sam završio vrtić i što ubrzo krećem u školu. Bilo mi je lijepo sa mojim drugarima u vrtiću, pa mi je i pomalo žao. Spreman sam za školu, jedva čekam da počne” – uzbuđeno je rekao Đorđije za naš portal.

Raspoložen za razgovor bio je i Marko Milošević, koji je govorio o svom najboljem drugu ali i o nekim simpatijama koje je imao tokom vrtićkih dana.

”Meni je lijepo bilo u vrtiću, imam dosta drugara, a najbolji drugar mi je Bane. Volio bih i da u školi budem sa Banetom i mojim drugarima. Imam i simpatiju, zove se Teodora, a bila mi je Helena prije simpatija. Volim što idem u školu i biću dobar u školi” – otkrio je Marko za internet magazin ”Moja Hercegovina” svoje simpatije i naglasio da jedva čeka da počne škola.

Marko Milošević

Djeci iz predškolske grupe ”Zvjezdice” na kraju priredbe uručene su diplome za uspješno završeno predškolsko obrazovanje, ali i diplome o stečenem znanju engleskog jezika u školici koja je organizovana u vrtiću ”Naša radost”.

Djeca i roditelji su uručili učiteljici Jovančici i prigodne poklone, zahvalivši joj se na divnom druženju i odnosu sa djecom.

Obdaništanci će u septembru sjesti u školske klupe, a posljednje vrtićke dane ispratili su pjesmom ”Doviđenja dragi vaspitači”:

Godina se završila sedma,
Za vrtiće postali smo stari,
Čekaju nas obaveze nove,
Đačke torbe, sveske i bukvari.

Zajedno smo ovde dugo bili
Provodili raspevana leta
Rastanak nam ovaj teško pada
Svakoga je obuzela seta.

Doviđenja dragi vaspitači,
Lepo nam je u vrtiću bilo,
Stasali smo za đake prvake,
Pa nas škola poziva u krilo.

Kad nas škola u naručje primi,
I drugari mlađi kad nas smene,
Ostaće nam zauvek u srcu,
Iz vrtića lepe uspomene.

Igor Svrdlin

Autor