Zima stigla u Gacko

GACKO – Mada je do kalendarskog početka zime ostalo još petnaestak dana, zima je u Gacko stigla u svom punom sjaju.

Snijeg koji je padao tokom vikenda najviše je obradovao najmlađe, dok je onim starijima, posebno komunalnim službama, donio pune ruke posla.

Visina snijega u Gacku je preko 40, dok u pojedinim selima pod Bjelasnicom dostiže i 80 cm.

Svi magistralni putevi su prohodni, kao i komunikacije do većine sela, pa se jutros autobuski saobraćaj na međugradskim i lokalnim linijama odvijao po redu vožnje.

Na većini puteva na području opštine ima snijega i leda, pa se vozači upozoravaju da brzinu prilagode uslovima na putu.

Glavne gradske ulice i prilazi institucijama su očišćeni, a nadležni tvrde da su utvrđeni prioriteti na osnovu kojih je i napravljen raspored.

I dok su radnici preduzeća “Komus” angažovani na čišćenju, prvi snijeg nije inspirisao građane da se late lopate, te da očiste prilaze i trotoare ispred svojih kuća. U tom pogledu, ni vlasnici prodavnica i ugostiteljskih objekata nisu pokazali pretjeranu revnost, iako ih na to obavezuje Odluka o komunalnom redu.

Zato su nadležni uputili apel, da se pokaže više građanske svijesti i solidarnosti, te pozvali građane da daju svoj doprinos i aktiviraju se na uklanjanju snijega.

Magla koja je pala popodne najavljuje, tvrde stručnjaci, veoma hladnu noć. Meteorolozi očekuju da će se živa u termometru spustiti do 10 stepeni ispod nule. Za stanovnike opštine smještene na gotovo hiljadu metara iznad mora, to neće biti veliki problem.

Milanka Kovačević

Autor