Početna  /  Željka Cvijanović (Foto: Moja Hercegovina)
Republika Srpska

Željka Cvijanović: Uspješan referendum

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je referendum protekao u miru i toleranciji i što nije bilo nikakvih incidenata.

Željka Cvijanović (Foto: Moja Hercegovina)
Željka Cvijanović (Foto: Moja Hercegovina)

Premijerka je ocijenila da je referendum uspješno proveden i zahvalila građanima, republičkoj i opštinskim komisijama.

– Bilo je važno da se održi referendum, da pokažemo sposobnost da možemo da ga održimo, mi smo to pokazali i ja sam izuzetno ponosna. Bravo Srpska, bravo građani Republike Srpske, dobro smo uradili svoj posao, sve naše službe su dobro odradile svoj posao – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je Srpska opredijeljena za miran život, toleranciju, za zajedničku budućnost, znajući koliko je bitan mir i stabilnost i uzajamno poštovanje.

– Republika Srpska je pokazala demokratski kapacitet, bilo je važno održati izlaznost i istovremeno mirno i tolerantno provesti referendum – rekla je Cvijanovićeva.

Premijerka je rekla da svi oni koji ne mogu da se identifikuju sa 9. januarom kao Danom Republike neće biti obavezni da ga proslavljaju.

– Očekuje nas nekoliko koraka, između ostalog zakonodavna aktivnost gdje smo mi rekli da ćemo najvjerovatnije ići u pravcu izmjene samog Zakona, koji će podrazumijevati da se briše ona obaveznost kada je u pitanju samo proslavljanje Dana Republike. Јa sam vrlo jasno rekla da svi oni građani Republike Srpske koji se ne mogu identifikovati s tim praznikom, neće biti obavezni da ga proslavljaju. Smatramo da na taj način ispunjavamo ono što je od nas traženo, ali smo istovremeno htjeli da pitamo svoje građane i zahvalna sam što su nam dali odgovor da žele da proslavljaju 9. januar kao Dan Republike – rekla je Cvijanovićeva.

Premijerka je naglasila da svi u BiH moraju naučiti da, ukoliko želimo zajedno da živimo, moramo da se poštujemo.

0 Shares
0 Shares
Copy link