Početna  /  Zdravko Krivokapić: Evropski put je prioritet, za tri sedmice dogovor opozicije
Crna Gora Izdvajamo

Zdravko Krivokapić: Evropski put je prioritet, za tri sedmice dogovor opozicije

Zdravko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Upitan za odnose sa Srbijom, Krivokapić kaže da je njegov stav uvijek isti, a to je – ako želite dobro sebi, morate željeti dobro i svojim komšijama. “Pogotovo imajući u vidu da veliki broj prijatelja, kumova, rođaka, pa i braće, živi u Srbiji”, kazao je Krivokapić

Nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić očekuje vrlo brzo dogovore sa druge dvije opozicione liste, Mir je naša nacija i Crno na bijelo kako bi što prije, možda za tri sedmice, Crna Gora dobila novu Skupštinu i Vladu, pišu Vijesti.

Krivokapić je dodao da je su državi neophodne najviše instance zakonodavne i izvršne vlasti kako bi, kako je rekao, poslali poruku građanima da su promjene neizostavne.

“Da bi se one i desile, moraju se što prije formirati parlament i vlada, koja će pokušati da riješi sve goruće probleme. Onda moramo da zasučemo rukave i obezbijedimo ono što je najvažnije, da ljudi žive od svog rada, dostojanstveno, kako bi mogli da daju dokaz generaciji za koju ovo sve radimo, kako bi obezbijedili da kvalitet života bude najbolji u Crnoj Gori”, rekao je Krivokapić u intervjuu za srbijansku agenciju Tanjug.

On je dodao da je evropski put Crne Gore prioritet, te da je neophodna ekspertska vlada. Pojašnjava da je tog mišljenja bilo i prije nego što je ušao u politiku, te da je to najbolje rješenje, jer kada je kriza u pitanju, a Crna Gora se nalazi u teškoj krizi, najbolji odgovor mogu da daju najkvalitetniji i najkompetentniji ljudi.

“To ne mogu mladi političari, niti oni u završnoj fazi karijere, već samo oni koji znaju, imali su slična iskustva, ili negdje u okruženju, inostranstvu, a spremni su da pomognu Crnoj Gori”, rekao je Krivokapić.

Kako kaže, pomalo je iznenađen, ne zbog pobjedničkog rezultata, već zbog razlike koja je mala, te da su projekcije i simulacije rađene za izlaznost kakva je bila pokazivale da je trebalo da bude veća razlika između opozicije i vlasti.

Prije izbora bilo je riječi o navodno mogućim nemirima i incidentima tokom dana za glasanje, do kojih nije došlo, a Krivokapić kaže da su oni imali insajderske informacije, da su takvi scenariji bili planirani: “Možda je najznačajnija reakcija na dan izbora bila ona kada sam ukazao da oni koji su te scenarije pravili treba da ih zadrže u svojim fiokama, jer Crna Gora nikome ne bi oprostila makar jednu jedinu kap krvi koja bi se prolila. To nije vrijedno jedne fotelje i mandata”, navodi lider koalicije Za budućnost Crne Gore.

Upitan za odnose sa Srbijom, Krivokapić kaže da je njegov stav uvijek isti, a to je – ako želite dobro sebi, morate željeti dobro i svojim komšijama. “Pogotovo imajući u vidu da veliki broj prijatelja, kumova, rođaka, pa i braće, živi u Srbiji”, kazao je Krivokapić.

Po pitanju odnosa sa Rusijom, situacija slična, kao i kada se radi o Srbiji – Crna Gora je najviše izvozila u Rusiju, a imala je najveći broj turista iz te zemlje.

“Sada pravite istu tu politiku, izmišljate neprijatelja gdje ga nema i poentirate na nekom političkom planu, koji nije prirodan. Želimo da sa svima, a posebno velikim silama, budemo u dobrim odnosima i to će sigurno biti strategija našeg budućeg rada”, rekao je Krivokapić, i istakao da Crna Gora, kao mala država, nije smjela da dozvoli sebi luksuz da uvodi sankcije jednoj velikoj državi kao što je Rusija.

Vijesti, Alisa Hajdarpašić

1 Share
1 Share
Copy link