Početna  /  Završen sastanak u Banjaluci: Za RS nije prihvatljiva predložena adaptacija SSP-a
Republika Srpska Vijesti

Završen sastanak u Banjaluci: Za RS nije prihvatljiva predložena adaptacija SSP-a

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da za Republiku Srpsku nije prihvatljiva predložena adaptacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju jer bi nanijela nesagledive štete prehrambenoj i poljoprivrednoj proizvodnji i gubitke od 210 miliona KM na godišnjem nivou, javlja RTRS.

dodik-sastanak-banjaluka
Sastanak kod predsjednika RS Milorada Dodika o predloženoj adaptaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (Foto: SRNA)

“Sva računica nije dobra za Republiku Srpsku i BiH, nego za Hrvatsku koja bi svoje proizvode plasirala u BiH”, rekao je novinarima Dodik nakon sastanka u Banjaluci sa predstavnicima Srpske u institucijama BiH, Vlade i Narodne skupštine, Privredne komore Srpske, Spoljnotrgovinske komore BiH, poljoprivrednih udruženja i “Mlijekoprodukta” iz Kozarske Dubice.

On je naveo da se mišljenje Republike Srpske u ovom slučaju mora uvažavati, a ne kao do sada.

Dodik je rekao da je nedolazak predstavnika vlasti sa nivoa BiH iz Republike Srpske klasično prebacivanje odgovornosti.

Predsjednik Republike Srpske je istakao da član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić sada ima zvanični stav iz Republike Srpske o predloženoj adaptaciji SSP.

Poljoprivredni proizvođači istakli su da su apsolutno protiv predložene adaptacije zbog ogromnih gubitaka koje bi imali.

10 Shares
10 Shares
Copy link