Početna  /  Zatvorena privremena kancelarija OSCE-a u Stocu
Hercegovina

Zatvorena privremena kancelarija OSCE-a u Stocu

 STOLAC-Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini zatvorila je danas privremenu područnu kancelariju u Stocu, prenosi agencija Patria. 

DŽonatan Mur u Stocu (FOTO: Moja Hercegovina)

Kancelarija je otvorena nakon niza incidenata na redovnim biračkim mjestima tokom izbora u Stocu prošle godine radi stabilizacije odnosa u lokalnoj zajednici, a OSCE je pratio cijelu situaciju i tokom ponavljanja izbora 19. februara ove godine, piše Mostarski.

Ceremoniji zatvaranja kancelarije prisustvovao je šef Misije OSCE-a u BiH Džonatan Mur  koji je naglasio da je OSCE zadovoljan situacijom u ovom gradu, ali da će nastaviti pomno pratiti dešavanja u ovom mjestu.

– Kancelariju smo otvorili nakon što je u Stocu ‘ukradena’ demokratija prošle godine, a bili smo prisutni kada su izbori ponovljeni 19. februara 2017. Izlaznost tog dana je bila savršena, izašlo je 75 posto Stočana. Nastavićemo pratiti situaciju u ovoj veoma važnoj opštini iz terenske kancelarije u Mostaru i drago mi je što ćemo ostati u vezi s ovim gradom, ali kancelariju u Stocu moramo zatvoriti iz budžetskih i birokratskih razloga – izjavio je Mur.

Privremena područna kancelarija Misije OSCE-a otvorena je u Stocu radi aktivnijeg angažmana u toj Opštini te sa ciljem da OSCE doprinese stabilizaciji odnosa u lokalnoj zajednici.

0 Shares
0 Shares
Copy link