Početna  /  Zašto su poslanici vlasti izostali sa glasanja?
Republika Srpska

Zašto su poslanici vlasti izostali sa glasanja?

Posebna sjednica NSRS (Foto: NSRS)
Od 50 prisutnih poslanika, 50 glasalo, 50 je za, niko protiv, niko uzdržan.

Ovim rezulatom završeno je glasanje po svim tačkama na juče zaršenoj vanrednoj sjednici Nardne skupštine RS. Poslanici opozicije su bojkotovali dan za glasanje i nisu se pojavili u sali, u znak protesta zbog, kako tvrde, neustanih odluka tokom vanrednog stanja, ali i zbog izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednice RS Željke Cvijanović.

Za opoziciju je, dakle, sve jasno, ali sa glasanja je izostalo i 11 poslanika vladajuće koalicije, što je izazvalo brojne spekulacije. Ipak, svi poslanici vladajuće većine, koje smo kontaktirali, tvrde da se radi o opravdanim izostancima.

I potpedsjednik Narodne skupštine RS, Denis Šulić, kaže da nije u pitanju nikakav problem unutar koalicije. Zasjedanje se odužilo, pa je glasanje umjesto u petak, kako je planirano, uslijedilo u subotu.

– Jednostavno, neki poslanici, a među njima ima i poslanika SNSD, nisu mogli doći na glasanje zbog drugih obaveza. Svi oni su uredno najavili izostanak, a pošto smo znali da imamo komotnu većinu, nije nam to bio nikakav problem – kaže Šulić za Srpskainfo.

(Srpskainfo)

4 Shares
Copy link
Powered by Social Snap