Početna  /  Zasjedala nevesinjska Skupština – Stabilna skupštinska većina
Hercegovina nevesinje

Zasjedala nevesinjska Skupština – Stabilna skupštinska većina

NEVESINjE – Nakon što je dva puta odgađana zbog nedostatka kvoruma i previranja u skupštinskoj većini, danas je održana 36. redovna sjednica Skupštine Opštine Nevesinje, sa nepromijenjenim koalicionim blokovima i stabilnom skupštinskom većinom.

Opština Nevesinje (FOTO: Moja Hercegovina)
Opština Nevesinje (FOTO: Moja Hercegovina)

Na dnevnom redu današnjeg zasjedanja bilo je deset tačaka, mahom urbanističkih prijedloga i finansijskih izvještaja za 2015. godinu, a dnevni red je dopunjen sa šest tačaka vezanih za komisiju oko imenovanja direktora Javne ustanove Turističke organizacije Nevesinje.

Mirno i bez diskusije usvojene su sve tačke dnevnog reda sjednice koja je prethodno dva puta odgađana.

Odbornici opozicionog SNSD-a uprkos ranije iznesenim stavovima, da prijedlozi o produženju rokova za korištenje odobrenih kreditnih sredstava i izvršenju budžeta opštine za 2015. godinu “zahtijevaju dugu i iscrpnu raspravu”, na današnjem zasjedanju su pasivno, bez pokretanja diskusije, mahom uzdržani, ispratili usvajanje ovih, ali i ostalih tačaka dnevnog reda.

Odbornici stranke SRS “Dr Vojislav Šešelj” su, uprkos nezadovoljstvu koje su izrazili preraspodjelom funkcija u vladajućoj većini, ostali dio iste, ali su izrazili zabrinutost oko trošenja budžetskih sredstava za zimsko održavanje puteva u 2015. godini, na koje je, kako su kazali, potrošeno više od 80.000 maraka, a snijega gotovo da nije ni bilo.

Načelnik Opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović u Izvještaju o radu načelnika i uprave Opštine za 2015. godinu iznio je finansijski bilans rada administracije, te se osvrnuo i na privredno i demografsko stanje u opštini.

Kao pozitivnu stavku u 2015. godini Šiljegović ističe blagi rast broja zaposlenih u opštini, dok je nastavljen višegodišnji trend smanjenja broja upisanih učenika u osnovne škole, što je, prema njegovoj ocjeni, produkt smanjenog nataliteta.

Slobodan Žerajić, odbornik SP-a rekao je da je prema statistici svaki peti stanovnik Nevesinja penzioner i da demografsko starenje opštine prijeti da ugrozi njenu budućnost u narednim decenijama.

Ljubiša Bukvić

0 Shares
0 Shares
Copy link