Početna  /  Zabrana kretanja za 1. maj i u Republici Srpskoj, ograničenja i tokom vikenda
Republika Srpska

Zabrana kretanja za 1. maj i u Republici Srpskoj, ograničenja i tokom vikenda

Foto: Vlada RS

Entitetski ministar poljoprivrede Boris Pašalić rekao je danas nakon sjednice Republičkog štaba da će biti zabrana kretanja za prvomajske praznike.

Zabrana kretanja na teritoriji RS-a trajaće od petka 1. maja u 12:00 sati do subote 2. maja u 05:00 sati.

Svim građanima će kretanje biti ograničeno i tokom vikenda – od subote (2. maj) u 12:00 sati do nedjelje (3. maj) u 05:00 sati i od nedjelje u 12:00 sati do ponedjeljka 05:00 sati.

U Republici Srpskoj u protekla 24 sata zabilježen je rekordan broj novozaraženih osoba – 59.

Glavni koordinacioni tim izrazio je zabrinutost zbog povećanog broja zaraženih virusom korona u Republici Srpskoj u proteklih nekoliko dana, te istakao da je potrebno učiniti sve kako bi ovaj zabrinjavajući trend bio zaustavljen narednih dana.

Apelovano je na građane da pokažu dodatnu odgovornost i disciplinu, posebno tokom predstojećih prvomajskih praznika, da strogo poštuju propisane mjere zaštite, kao i zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije koje se odnose na ograničenje i zabranu kretanja i okupljanja u grupama u kojima je više od tri osobe.

Podsjetimo danas je na konferenciji za medije Kriznog štaba ministarstva zdravstva Federacije BiH kazano je da su za tri neradna dana prvomajskih praznika predložili donošenje zabrane kretanja starijima od 65 godina i mlađima od 18 godina te zabranu kretanja za sve građane poslije 20 sati.
Izvor: Klix
6 Shares
6 Shares
Copy link