Početna  /  Za redovno servisiranje Đokićevog audija nevjerovatnih 15.000 KM
Republika Srpska

Za redovno servisiranje Đokićevog audija nevjerovatnih 15.000 KM

Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske raspisalo je tender za javnu nabavku usluga “Servisiranje  i  održavanje  službenog  vozila  marke  „audi“  i  službenog vozila marke „škoda“.

Foto: Gerila

Riječ je o jednogodišnjem redovnom servisiranju automobila koji će građane koštati nevjerovatnih 22.000 KM, bez PDV-a.

Nabavka je podijeljena u dva lota:
– Lot  1.  servisiranje  i  održavanje  službenog  vozila  marke  „audi“,  procijenjene  vrijednosti nabavke usluge do 15.000,00 KM bez PDV‐a.

– Lot 2. servisiranje i održavanje  službenog vozila marke „škoda“, procijenjene  vrijednosti nabavke usluge do 7.000,00 KM bez PDV‐a.

Izabrani izvođač radova vršiće redovno mijenjanje ulja, filtera, amortizera, diskova… na automobilu AUDI A6 3.0 TDI QUATTRO S‐TRONIC, kojim se vozi ministar energetike Petar Đokić, te na ŠKODI SUPERB AMBITION 2.0 TDI CR, koja je takođe u vlasništvu ministarstva.

I dok su za ministrov automobil predviđene čak 33 stavke (dijelovi i radovi), za drugi automobil (slabije klase) je prvobitno predviđen manji obim posla, ali je izmjenom i dopunom tenderske dokumentacije, predviđeno proširenje obima posla za još 15 stavki, međutim cijena lota 2 je ostala nepromijenjena- 7.000 KM.

Ministar Petar Đokić je spomenuti automobil nabavio putem otvorenog postupka javne nabavke 2015. godine, ugovorene vrijednosti 110.880 KM, dok je sa PDV-om vrijednost sa PDV-om 128.700 KM).

Zanimljivo je da je najpovoljniji od pet ponuđača na tenderu za nabavku novog službenog vozila za potrebe tadašnjeg Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, bila firma „Brčko Gas“ iz Brčkog, odakle je i ministar Đokić.

(Gerila.info)

0 Shares
0 Shares
Copy link